NØDVENDIG:– Tyrkia er en strategisk partner for EU. Derfor er det avgjørende at medlemskapsforhandlingene fortsetter, sier kommissær for utvidelsessaker, Stefan Füle. ILL. FOTO: REUTERS/Ahmed Jadallah

– Kampen mot IS viktigere enn menneskerettigheter

EU trenger Tyrkia som en strategisk alliert mot Den islamske staten (IS) og bør fortsette medlemskapssamtalene med Ankara til tross for bekymring for menneskerettighetsvilkårene i Tyrkia.

Det skriver EU-kommisjonen i en ny rapport.

I rapporten anklager kommisjonen Tyrkia blant annet for å ha undergravd ytringsfriheten og dommerstandens uavhengighet i løpet av det siste året.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Samtidig understreker EU-kommisjonen at det er viktig å jobbe tettere sammen med Tyrkia for å kunne bekjempe IS, som er i ferd med å ta kontroll over byen Ayn-al-Arab, på kurdisk kalt Kobani. Den strategisk viktige byen ligger på grensen mellom Tyrkia og Syria.

– Tyrkia er en strategisk partner for EU. Derfor er det avgjørende at medlemskapsforhandlingene fortsetter, sier kommissær for utvidelsessaker, Stefan Füle.

EU og Tyrkia begynte formelle samtaler om medlemskap i 2005. Tyrkia har lenge ønsket å bli tatt opp i EU, men skepsisen er stor hos flere land mot tyrkisk medlemskap, blant annet på grunn situasjonene for menneskerettighetene i landet.

Les også
Islamistgruppe med ny video av britisk gissel
Les også
Norske IS-krigere sliter med retur til Norge
Les også
Vesten og Russland
Les også
De baltiske land neste?
Les også
Advarte mot radikal islam