Israels president Isaac Herzog skal til Emiratene. Foto: Tsafrir Abayov / AP / NTB

Israels president besøker Emiratene for første gang

Søndag skal Israels president Isaac Herzog for første gang besøke De forente arabiske emiratene. Landene normaliserte forholdet sitt først i 2020.

Herzogs kontor uttaler at presidenten og hans ektefelle skal møte Emiratenes kronprins Sheikh Mohammed bin Zayed Al-Nahyan på turen. Kronprinsen fungerer i praksis som landets leder.

– Jeg er privilegert som får skrive historie som den første israelske presidenten som besøker Emiratene, sa Herzog i en uttalelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I tillegg skal presidenten møte Dubais leder Mohammed bin Rashid Al Maktoum, som også fungerer som Emiratenes statsminister. Herzog skal også møte andre embetsmenn og representanter for det jødiske samfunnet i landet.

Turen kommer knapt to måneder etter at Israels statsminister Naftali Bennett var på offisielt besøk til landet. Med USAs hjelp framforhandlet landene en avtale om å etablere bilaterale relasjoner i september 2020.

Israel og Emiratene forventer at normaliseringen vil føre med seg økonomisk gevinst, men det anses også som en allianse mot Irans atomprogram. Bahrain, Marokko og Sudan har også undertegnet lignende avtaler, mens Egypt og Jordan hadde et bilateralt diplomatisk forhold til Israel fra før.

Les også
Emiratene: – En ære å åpne ambassade i Israel