Da Maral Malka, som er jøde, og Mahmoud Mansour, som er muslim, giftet seg utenfor Tel Aviv i helgen, førte det til at politiet måtte rykke ut for å hindre at over 200 høyreorienterte jøder stormet festen i protest mot ekteskapet. Foto: Ammar Awad / Reuters / NTB scanpix

Israelere sier nei til ekteskap på tvers av religion

Tre av fire israelske jøder sier nei til ekteskap med personer fra en annen religion, ifølge en ny meningsmåling.

Blant israelske arabere er også et markant flertall imot ekteskap mellom to personer med ulik religion, men motstanden er ikke så stor som blant jødene.

Mens 75 prosent av jødene sier nei, er det tilsvarende tallet på arabisk side 65 prosent. Kun en femdel av jødene og en tredel av araberne sier at religion ikke er noe hinder for å gifte seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Målingen er utført av selskapet Dialog for avisen Haaretz. Den viser at selv blant sekulære jøder er det stor motstand mot ekteskap med ikke-jøder. Nesten to av tre sekulære jøder svarer at de ikke ville giftet seg med en som ikke var jøde. Jøder er dessuten mer negative til ekteskap med kristne arabere enn med andre kristne.

72 prosent sier de ville forsøkt å hindre at en slektning giftet seg med en araber, uavhengig av om vedkommende var kristen eller muslim. Samtidig sier 53 prosent at de ville forsøkt å hindre at en slektning giftet seg med en kristen fra et vestlig land.

I helgen demonstrerte om lag 200 høyreorienterte israelske jøder mot at et jødisk-muslimsk par giftet seg like utenfor Tel Aviv.

Les også
Protester mot jødisk-muslimsk bryllup i Israel