VAKSINE: Israel åpner opp for vaksinering mot covid-19 for barn ned til 5 år. På illustrasjonsbildet er det en 6-åring i Washington, USA, som får pfizer-vaksinen.

Israel gir grønt lys for vaksinering av barn mellom fem og elleve

Israel gir grønt lys til koronavaksinering av barn som er mellom fem og elleve år gamle. Barna skal få vaksinen fra Pfizer/Biontech.

Når vaksineringen skal starte opp vil bli bestemt i løpet av noen dager, ifølge landets helsedepartement.

Israel var et av de første landene som begynte vaksineringen mot covid-19 i fjor, takket være en avtale med Pfizer som ga landet millioner av vaksinedoser i bytte mot data om vaksinens effektivitet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

5,7 av landets 9 millioner innbyggere er fullvaksinert. Myndighetene har allerede begynt med vaksinering av barn mellom 12 og 17. Den siste kunngjøringen kommer etter at smitten har gått ned i landet de siste månedene.

Fra en topp på rundt 10.000 daglige smittetilfeller i august og september, drevet fram av delta-varianten, ble det registrert 220 nye smittetilfeller lørdag. Landet har i mellomtida drevet utbredt vaksinering med en tredje dose.

Pfizer mener vaksinen er 90,7 prosent effektiv i å forhindre symptomer hos barn. USA, De forente arabiske emiratene, Kambodsja, Colombia og Cuba har også begynt å vaksinere yngre barn.