FLYANGREP: Libanesiske regjeringsstyrker ved et krater forårsaket av et israelsk flyangrep i området Dimashqiya i Sør-Libanon torsdag. Hizbollah-militsen skjøt fredag raketter mot Israel som gjengjeldelse for flyangrepene. Foto: Mohammed Zaatari / AP / NTB

Hizbollah skjøt raketter mot Israel

Hizbollah-militsen i Libanon sier den har skutt raketter mot Israel som gjengjeldelse for israelske flyangrep.

Den israelske hæren opplyser at flere enn ti raketter er skutt fra Libanon mot Israel fredag. De fleste skal ha blitt skutt ned før de traff noe på bakken.

Kort tid senere svarte den israelske hæren med angrep rettet mot mål i Libanon. En reporter fra nyhetsbyrået AFP melder om et israelsk artilleriangrep.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

FNs Unifil-styrke, som patruljerer grensen mellom Israel og Libanon, sier det er oppstått en «svært farlig situasjonen» etter at Israel og Hizbollah angrep hverandre.

– Dette er en veldig farlig situasjonen, der begge parter har trappet opp sine handlinger de siste to dagene, sier Unifil i en uttalelse. FN-styrken sier den arbeider på spreng for å hindre at situasjonen spinner ut av kontroll.

Den mektige Hizbollah-militsen sier de står bak rakettangrepene som angivelig var gjengjeldelse for Israels angrep dagen før. Israel iverksatte torsdag flyangrep mot mål i Libanon for første gang på sju år.

Flyangrepene ble beskrevet som gjengjeldelse for rakettangrep fra Libanon mot Israel onsdag. Så langt er det uklart hvilken gruppering i Libanon som sto bak disse første angrepene.