En mann står ved porten til en helseklinikk i Liberias hovedstad Monrovia. Foto: Reuters / NTB scanpix

«Har kontroll på ebola i to av fem land»

WHO mener at ebolautbruddet i to av de fem rammede landene, Senegal og Nigeria nå er under kontroll. Epidemien er imidlertid fortsatt ute av kontroll i Sierra Leone, Liberia og Guinea.

Uavhengige eksperter fraråder å innføre reise- og handelsforbud med de vestafrikanske landene som er rammet av ebolaepidemien, opplyser Verdens helseorganisasjon (WHO).

FN-organisasjonen sier i en uttalelse at epidemien fortsatt utgjør en «alvorlig helsetrussel av internasjonal bekymring».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Men kanselleringer av fly og andre reiserestriksjoner fortsetter også å isolere de rammede landene, noe som igjen får alvorlige økonomiske konsekvenser. Det hindrer også nødhjelpsarbeid og andre tiltak som på sikt vil bidra til å hindre ytterligere internasjonal spredning. Rådet av eksperter gjentar derfor oppfordringen om at det ikke må innføres et generelt forbud mot reiser og handel med de rammede landene, heter det i en uttalelse fra WHO.

Mandag la organisasjonen også fram nye tall som viser at det per 18. september er registrert 5.762 tilfeller av ebolasmitte og at 2.793 av disse er døde.

Les også
Sierra Leone avslutter ebola-portforbud
Les også
Ebola-epidemien gjør at Mercy Ships må skifte kurs
Les også
Ebola-arbeidere og journalister drept i Guinea
Les også
«Såpeskum mot ebola» er den nye «Ice Bucket»
Les også
Norge gir 60 millioner kroner til ebola-kampen