EVANGELIET: Budskapet som Franklin Graham delte med de flere hundre frammøtte i den protestantiske Bongzu-kirken i hovedstaden Pyongyang, var gjenfødelse ved tro på Kristus. Graham har vært på et firedagers besøk til det svært lukkede landet.

Graham gjestepredikant i nordkoreansk kirke

Franklin Graham gikk i faren Billy Grahams fotspor og besøkte verdens mest lukkede land.

Far og sønn Graham er de to eneste amerikanerne som har sluppet til på talerstolen i den protestantiske Bongzu-kirken i hovedstaden Pyongyang. Kirken har fått nye lokaler det siste året med hjelp fra sørkoreanse kristne. Billy Graham besøkte landet i 1992 og 1994 og hadde møter med landets daværende leder, Kim Il-Sung.



Menneskerettighetsbrudd

Budskapet som Franklin Graham delte med de flere hundre frammøtte, var gjenfødelse ved tro på Kristus, melder nettsidene til organisasjonen han leder, Samaritan's Purse. Ifølge organisasjonens hjemmesider kunne Graham forkynne uten noen restriksjoner fra myndighetene.

Graham har vært på et firedagers besøk til det svært lukkede landet. Han har møtt offentlige tjenestemenn og diskutert hvordan det er mulig å hjelpe landet og styrke relasjoner.

Nord-Korea er beskyldt for svært alvorlige brudd på menneskerettighetene, blant annet fengsling uten rettssaker, voldtekter og tvangsarbeid. Et enkelttilfelle av kritikk mot myndighetene eller det å være en kristen medfører en trussel og vil føre til fengsling og andre former for straff, skriver Christian Post på sine nettsider.



Styrke relasjon

Siden 1990-tallet har Samaritan's Purse sendt medisinske team inn i Nord-Korea. Arbeidet aksellererte i fjor etter en stor flom. Organisasjonen har også fått etablere sitt eget kontor i landet.

Graham understreker at vennskapet som ble etablert mellom faren hans og Kim Il-Sung. er overordnet forskjellene mellom USA og Nord-Korea, og han han ber om at relasjonen skal bli enda sterkere.


DM