Frankrikes utdanningsminister Najat Vallaud-Belkacem mener det var riktig å anmelde en åtte år gammel gutt for å ha hyllet terroren i Paris. Foto: Philippe Wojazer / Reuters / NTB scanpix

Fransk minister forsvarer avhør av åtteåring

Frankrikes utdanningsminister roser ansatte ved en skole i Nice for å ha meldt en åtte år gammel gutt til politiet for å støtte terroristene i Paris.

Gutten nektet å delta i ett minutts stillhet for ofrene etter terrorangrepet i Paris tidligere denne måneden. Han skal også ha sagt at han var på terroristenes side. For dette ble avhørt av fransk politi.

Saken har skapt furore i Frankrike, men utdanningsminister Najat Vallaud-Belkacem tar skolen som meldte ifra om gutten i forsvar.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ikke bare handlet de på riktig måte, men deres overvåking, undervisning og sosiale arbeid er viktig, og jeg takker dem for dette, sa hun torsdag.

Skolen overlot gutten opprinnelig til sosialarbeidere, men etter at faren skal ha kommet inn på skoleområdet og truet flere ansatte, ble både åtteåringen og faren meldt til politiet.

Frankrike har de siste årene strammet kraftig inn på hva som er lov å si i det offentlige rom. I uken etter terrorangrepet i Paris åpnet franske myndigheter etterforskning av 54 personer for terrorsympatier.

Les også
– Fire pågrepet i antiterroraksjon i Frankrike
Les også
FN ut mot økende jødehat i verdenFN-møte
Les også
Lager «usynlig» kippa for å unngå bråk
Les også
Belønnet helt med fransk statsborgerskap
Les også
Etterretningskilde advarer mot sovende celler i Europa