Frankrikes president Emmanuel Macron (t.h.) og Egypts president Abdel Fattah el-Sisi holdt tirsdag et videomøte med Jordans kong Abdullah. De tre ble blant annet enige om en resolusjon om våpenhvile i Gaza-krigen. Foto: Sarah Meyssonnier / pool via AP / NTB

Frankrike med våpenhvileforslag i Gaza-konflikten

Frankrike fremmet tirsdag et resolusjonsforslag i FNs sikkerhetsråd for å få slutt på Gaza-krigen, opplyser president Emmanuel Macrons kontor.

Resolusjonsforslaget er utarbeidet i samarbeid med Egypt og Jordan og krever en våpenhvile i krigen mellom Israel og Hamas på Gazastripen.

De tre landene ble enige om våpenhvileforslaget i en videokonferanse mellom Macron, Egypts president Abdel Fattah el-Sisi og Jordans kong Abdullah.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sikkerhetsrådet har de siste åtte dagene vært ute av stand til å enes om hvordan konflikten skal håndtertes. Tirsdagens fjerde møte om Gaza-krigen endte nok en gang uten at det ble vedtatt noen resolusjon om våpenhvile.

De tre landene som innkalte til møtet, Norge, Kina og Tunisia, la tirsdag ikke fram noe nytt utkast, opplyser diplomater til AFP. USA har tidligere blokkert de tre landenes forslag til resolusjon.

Kinas FN-ambassadør Zhang Jun sier at hans delegasjon har sett det franske forslaget og at Kina definitivt støtter arbeidet med å løse konflikten og sikre fred i Midtøsten.