Fortsatt pågår det leteaksjon etter flyet og de omkomne i Alpene. Torsdag ble det kjent at flyet trolig ble styrtet med vilje. Foto: Emmanuel Foudrot / Reuters / NTB scanpix

– Flyet ble trolig styrtet med vilje av annenflyveren

Andreflygeren styrtet trolig maskinen med vilje, sier Brice Robin, som leder etterforskningen av flystyrten i de franske Alpene. Han mener ingenting tyder på en terrorhandling.

De franske etterforskerne holdt torsdag pressekonferanse i Marseille. De har siden onsdag undersøkt flyets taleregistrator.

– Lydopptakene tyder på at andrepiloten bevisst endret flyets høyde, og at han ønsket å ødelegge maskinen, sier Brice Robin, som leder den franske etterforskningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Andrepiloten er identifisert som den 28 år gamle tyskeren Andreas Lubitz.

Pilotens navn er ikke kjent for etterforskerne i tilknytning til terrorvirksomhet, og det er heller ingenting som tilsier at flystyrten var en terrorhandling, sier Robin.

«Ikke selvmord»

– Jeg vil ikke kalle dette selvmord. Selvmord er noe man gjør alene. I dette tilfellet har vedkommende tatt med seg 150 personer, sier etterforskningslederen.

Han bekrefter at flyets kaptein forlot cockpiten, mest sannsynlig av «naturlige årsaker», men at han ikke slapp tilbake inn i cockpiten til tross for gjentatte forsøk.

150 mistet livet

– Flytårnet mottok aldri noen nødsignal fra flyet. Det var også pustesignaler fra cockpit som indikerer at andrepiloten var i live helt fram til styrten, sier Robin.

På taleopptaket høres det skrik fra cockpiten like før flyet styrtet. Flyet skal ha skrenset inntil en fjellside før det krasjet.

Alle 150 mennesker om bord mistet livet i tirsdagens styrt.

Var utdannet hos Lufthansa

28 år gamle Andreas Lubitz, som var fra den lille byen Montabaur i Rheinland-Pfalz, hadde ifølge El Pais sin flygerutdanning i Lufthansas egen skole i Bremen og hadde 630 flytimer med Germanwings siden han ble ansatt i september 2013.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge borgermesteren i Montabaur, Gabriele Wieland, bodde han i byen med sine foreldre, men hadde også en leilighet i Düsseldorf, der ulykkesflyet skulle ha landet tirsdag.

Profilen hans på Facebook er slettet.

Les også
– Vil komme store endringer i flysikkerheten
Les også
Flyger forlot førerkabinen før flyet styrtet
Les også
Biskopen trøstet elever i Haltern am See
Les også
Ingen overlevende i flystyrten i Sør-FrankrikeGermanwings