Komiker Nicolay Ramm støtter NRKs avgjørelse om å avpublisere programmet «Helt Ramm i Tokyo» over anklager om stigmatisering og overdrevne stereotyper av asiater og asiatisk kultur. Foto: Berit Roald / NTB

Flere klager på NRKs avpublisering av Helt Ramm

Kringkastingsrådet har mottatt klager på fjerningen av flere episoder av NRK-programmet «Helt Ramm i Tokyo». Flere er misfornøyd med avpubliseringen.

Selv om to av henvendelsene dreier seg om klager mot innholdet i programmet, har Kringkastingsrådet mottatt fire klager knyttet til avpubliseringen, opplyser rådssekretær Erik Skarrud til Kampanje.

Kritikken dreier seg om komiker Nicolay Ramms fremstilling av en japansk gameshow-vert i «Japanese Ramm Show». NRK har sagt at de avpubliserte programmet da det kunne oppleves som stigmatiserende og sårende.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

NRK avpubliserte «Helt Ramm I Tokyo» etter flere klager mot programmet. Foto: Gorm Kallestad / NTB

I en av de to klagene som er negative til innholdet i programmet, roser avsenderen NRK for å ha avpublisert innholdet i lys av debatten om rasisme mot norsk-asiater. En annen klager hevder statskanalen har «sensurert» programmet, og kaller det en enorm skam.

«Debatten»-programleder Fredrik Solvang, som selv er av asiatisk bakgrunn, reagerte også på NRKs avgjørelse. På Instagram spør han hva konsekvensen blir dersom det ikke er greit å etterape aksenter og populærkulturelle sjangre.

Programleder Fredrik Solvang i Debatten i NRK har satt spørsmålstegn ved NRKs avgjørelse. Foto: Vidar Ruud / NTB

Hovedpersonen Nicolay Ramm selv sier det var riktig å fjerne programmet fra rikskanalen.

– Vi ser nå at vi har tråkket feil. Da er det helt riktig å ta det bort. Vi trodde det ville være gøy for alle. Det er det ikke, sier Ramm.