Drapet på en homofil mann i Spania i helgen har skapt store reaksjoner og ført til demonstrasjoner i blant annet Madrid. Venner av offeret hevder drapet var motivert av homofobi.Foto: Bernat Armangue AP/NTB

Fire personer pågrepet etter drap på homofil mann

Spansk politi har til sammen pågrepet fire personer etter at en homofil mann døde etter å ha blitt slått bevisstløs i helgen.

En mann tidlig i 20-årene ble pågrepet torsdag, ifølge en talsperson for politiet.

Han er venn med tre andre mistenkte i 20-årene som ble pågrepet tirsdag etter at politiet hadde sett på overvåkingsbilder fra angrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Drapet på en homofil mann i Spania i helgen har skapt store reaksjoner og ført til demonstrasjoner i blant annet Madrid. Venner av offeret hevder drapet var motivert av homofobi. Foto: Bernat Armangue AP/NTB

24 år gamle Samuel Luiz var ute med venner i den nordlige byen Coruna natt til lørdag da han havnet i en krangel utenfor en nattklubb. Angriperne skal ha slått Luiz bevisstløs, og han døde senere av skadene. Ifølge vennene til Luiz skal angriperne ha ropt homofobe skjellsord mens de banket opp mannen.

Drapet har ført til store demonstrasjoner i Spania denne uken, og demonstrantene krever rettferdighet for LHBTQ-personer. Politiet har bedt om å få tid til å etterforske om drapet var et tilfelle av hatkriminalitet.