Bilder av ammende småbarnsmødre kan bli et vanligere syn på Facebook, etter at selskapet har justert sine egne retningslinjer. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix

Facebook tillater ammebilder

Nye retningslinjer gjør at nettsamfunnet Facebook nå tillater bilder av amming.

Facebook har fått mye kritikk for «moralistiske» regler, blant annet når det gjelder publisering av bilder med mye hud.

Tidligere har bilder av amming blitt fjernet, men dette skal altså tillates fremover. Det vil dog fortsatt være forbudt å publisere bilder av kvinnebryster i de fleste andre sammenhenger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I de nye retningslinjene er det er lagt ned forbud mot hatytringer og støtting av terrorgrupper. Det er heller ikke tillatt å markere at en har begått en kriminell handling.

Derimot er det lov å ytre seg hvis en mener at en ulovlig handling bør gjøres lovlig. De nye retningslinjene er på om lag 2.500 ord, og utgjør dermed en tekst som er nesten tre ganger så lang som den tidligere versjonen, skriver BBC.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Tabu-prat i en badstu20 norske tabutemaer
Les også
Takker Gud for at IS ikke sensurerte henrettelse-video
Les også
Faster fra Facebook og fine retterFastetiden
Les også
Nå blir smilefjesene flerkulturelle
Les også
Amerikansk blogger drept i Bangladesh