Faksimile av FrPs hjemmeside. Innfelt Høyre-leder Erna Solberg.

- Erna Solberg ville innføre shariaråd

Per-Kristian Foss har tilbakevist påstandene om at partikollega Erna Solberg ønsket å innføre shariaråd i Norge. FrP står imidlertid på sitt. Nå dokumenterer partiet sine påstander.

Debatten har gått heftig de siste dagene rundt FrP-formann Siv Jensens uttalelser om "snikislamering av Norge". Mindre støy ble det ikke da Per-Kristian Foss kastet seg inn i debatten og trakk paralleller til Tyskland i mellomkrigstiden.

LES OGSÅ:Siv Jensen: - Lei meg for «Hitler-sammenligning»

Mandag møttes Jensen og Foss i flere studioer til debatt. Som et bevis på islamisering av Norge trakk Jensen frem at Erna Solberg ønsket shariaråd i Norge i 2005.

- Dette har jeg sjekket i løpet av dagen. Det er ikke riktig, protesterte Foss.

Sår på sitt

FrP står imidlertid på sitt. Nå har partiet lagt ut en lengre artikkel der de lenker til flere medieoppslag om saken Siv Jensen omtalte i debatten.

LES OGSÅ:- Uhyrlig av Per-Kristian Foss

Blant flre av oppslagene som er lenket på FrPs hjemmeside er en artikkel i Drammens Tidende:

"I går brukte statsråden mye av sin tid på å argumentere for at Norge trenger et shariaråd. Bakgrunnen er lovendringen i forhold til skilsmisse, noe som blir en rettighet for enhver mann og kvinne.

Problemet er at det i mange verdensreligioner ikke fins legitimitet for skilsmisse, uansett hva norsk lovgivning måtte mene om saken. Selv om islam er blant svært få verdensreligioner som åpner for skilsmisse, er det vanskelig å få aksept for at staten griper inn og godkjenner en skilsmisse. Et samtykke til skilsmisse oppfattes å tilhøre troens representanter, ikke staten.
- Problemer oppstår fordi man juridisk er innvilget skilsmisse, men betraktes som fortsatt gift av det religiøse miljøet. Religiøse mennesker trenger religiøs aksept, sier Solberg."

Blandt de som protesterte mot forslaget var Anita Apelthun Sæle, daværende stortingsrepresentant fra KrF.

DagenMagazinet har i en e-post til Erna Solberg bedt henne kommentere påstandene som fremkommer i artiklene på FrPs nettside. Foreløpig har ikke DagenMagazinet fått tilbakemelding.

Her kan du se denaktuelle saken med lenkene på FrPs hjemmeside.