NY GJENNOMGANG: Etter at Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, EMD, denne uken slo fast at det franske nikab-forbudet ikke er i strid med menneskerettighetene, vil norske politikere fra flere partier ha en ny gjennomgang av saken i Norge.

Erna Solberg tar gjerne ny nikab-debatt

Statsminister Erna Solberg (H) sier til VG at det er en viktig verdi for henne å kunne se ansiktet til den man snakker med.

– For meg er det en viktig verdi å kunne se ansiktet på dem man treffer og snakker med. Det er viktig å formidle at i vårt samfunn bør vi møtes ansikt til ansikt med et åpent sinn, sier Erna Solberg til VG.

Etter at Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, EMD, denne uken slo fast at det franske nikab-forbudet ikke er i strid med menneskerettighetene, vil norske politikere fra flere partier ha en ny gjennomgang av saken i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Frp har tidligere fremmet forslag om lovforbud mot nikab i Stortinget, men har blitt nedstemt. Nå kan de få støtte fra Høyre.

– Høyre har tidligere stemt imot et generelt forbud mot heldekkende plagg. Vi har ment at dette ikke er et stort nasjonalt problem som skulle tilsi et nasjonalt forbud. Nå får partiene ta en debatt om det er et behov for et slikt forbud, sier statsministeren til VG.

Høyre har tidligere vært med på å innføre lokale forbud mot ansiktsdekkende plagg i Østfold og på skolene i Oslo.

Les også
Student nektes å bruke nikab i undervisning på UiO
Les også
Støre åpner for å revurdere forbud mot burka