En helsearbeider fra Leger Uten Grenser i Liberia, et av landene som er hardt rammet av ebola-utbruddet. Foto: Reuters / NTB scanpix

Ebola: USA sender 3000 soldater til Vest-Afrika

USA skal sende opp til 3.000 militære til Vest-Afrika for å hjelpe til i kampen mot ebola-epidemien som er ute av kontroll i Liberia, Guinea og Sierra Leone.

Video: Sebastian Stein fra Leger uten grenser snakker om Ebola-epidemien i et intervju med NRK, som du kan se i videovinduet øverst på denne siden.

Planen blir lagt fram av president Barack Obama tirsdag under et besøk i Det amerikanske senteret for sykdomskontroll i Atlanta, sier tjenestemenn til pressen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Obama, som nylig kalte epidemien en trussel mot den nasjonale sikkerheten, er blitt kritisert for ikke å ha gjort mer for å bekjempe epidemien, som Verdens helseorganisasjon WHO sier har kostet minst 2.400 mennesker livet hittil.

Planen innebærer blant annet at det skal opprettes et kontrollsenter i Monrovia for å samordne USAs og andre internasjonale partneres innsats.

De 3.000 soldatene, som omfatter ingeniører og helsepersonell, skal settes inn i byggingen av 17 behandlingssentre med 100 senger hver i de tre landene og opplæring av rundt 500 helsearbeidere i uka i minst et halvt år.

WHO har etterlyst mer internasjonal bistand og beregner at det trengs minst tre til fire ganger så mange helsearbeidere i de tre landene som det er der nå.

Les også
FN holder krisemøte om ebola
Les også
Cuba sender leger til Vest-Afrika
Les også
WHO: Ebola-utbruddet ute av kontroll
Les også
Åpner ebola-senter på fotballstadion
Les også
Ber kommunene skjerpe beredskapen mot ebola