Cowboy-hatt til kamp mot antisemittisk koronaprotest

Den legendariske hatteprodusenten Stetson fikk nok da butikk-kjeden produserte gule Davidsstjerner mot vaksinepass.

I Nashville er den store hattebutikken HatWRKS Nashville en institusjon med sine klassiske cowboy-hatter, fra blant andre Stetson.

PROTEST: Hattebutikken HatWRKS Nashville har skapt furore med dette bildet på Instagram.

Men under koronapandemien har butikkens Nashville-avdeling stadig skutt fra hofta mot de ulike smittevernstiltakene som har kommet fra myndighetene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vaksinemotstand

Butikken skal ha vært fylt opp av skilt mot maskebruk og etter hvert vaksinering. Flere kunder har reagert på dette i sosiale medier.

Men begeret rant over da en av de ansatte ble avbildet med en gul Davidsstjerne med påskriften: «Not Vaccinated» (ikke vaksinert). Meldingen var ment som en protest mot såkalte vaksinepass, som kan brukes til å gi vaksinerte tilgang til steder og reising.

Rachel Tiede er nyhetsreporter for nyhetskanalen FOX 17 i Nashville, og forteller på Twitter at det har vært demonstrasjoner utenfor HatWRKS i flere dager nå.

Hun har også lagt ut den originale posten fra HatWRKS, som ble tatt ned etter at protestene begynte å hagle.

Nok var nok

Det opprinnelige bildet med Davidsstjernen var postet på Instagram, ble spredt på nettet og vakte sterke protester. Blant andre reagerte produsenten av den ikoniske «cowboyhatten», Stetson.

– Vi er klar over situasjonen i Nashville, og vi vil undersøke den nærmere, skrev Stetson på Twitter lørdag 29. mai.

Dagen etter kom meldingen om at hatteprodusenten ikke lenger ville selge sine produkter gjennom HatWRKS. Det er regnet å være et hardt slag for hattebutikken, og sammen med det generelle hatet som koker på internett kan det bety kroken på døra.

Beklagelse

Eieren av HatWRKS forsvarte først publiseringen, men har senere beklaget bildet av Davidsstjernen. Hun presiserer der at hun på ingen måte mente å trivialisere Davidsstjernen eller være respektløs overfor Holocaust.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Jeg beklager oppriktig enhver ufølsomhet», skriver eieren i en oppdatering.