PENGEGAVER: Tankesmia Civita og leder Kristin Clemet vil ikke ta imot pengegaver fra noen de ikke vet hvem er. Foto: Terje Pedersen / NTB

Civita vil ikke ha omstridt støtte

Tankesmia Civita ønsker ikke å ta imot donasjon fra den omstridte foreningen «Aksjon for borgerlig valgseier», som har anonyme givere bak millionstøtten.

– Vi tar ikke imot pengegaver fra noen vi ikke vet hvem er. Det er ingen lovmessige grunner til det, men et prinsipp vi har. Vi ønsker å ha oversikt selv og vite hvor pengene kommer fra, sier leder Kristin Clemet i Civita til VG.

Foreningen har samlet inn over 5,3 millioner kroner, hvor 1 million kroner er gitt til gave til de borgerlige partiene. Foreningen har ikke ønsket å si hvem det er som står bak pengedonasjonene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Høyre, Venstre og KrF har derfor tilbakebetalt støtten, mens Frp har besluttet å beholde den. Ubrukte midler vil tilfalle Civita, står det i foreningens vedtekter, men tankesmia vil altså ikke ha den.

Talsperson Ole Gunnar Hauso for «Aksjon for borgerlig valgseier» anklager VG for å holde med partiene på venstresiden og mener det er avisas feil at støtten nå blir tilbakebetalt.

– Jeg vil bare gratulerer VG med resultatet. Da har dere lykkes med å få lagt en kile inn i vår aksjon på borgerlig side, sier han til avisa.