En ny dokumentarfilm om det franske magasinet Charlie Hebdo er kjøpt opp for distribusjon på filmfestivalen i Cannes som åpnet onsdag. Her fra Narvesen-kiosken i Oslo i januar i år der det var kø for å kjøpe bladet etter terrorangrepet mot redaksjonslokalet i Paris. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Charlie Hebdo-dokumentar i Cannes

En ny dokumentarfilm om det franske magasinet Charlie Hebdo, som ble utsatt for et terrorangrep i januar, er kjøpt opp av et distribusjonsselskap på filmfestivalen i Cannes.

«Jeg er Charlie» er laget av far og sønn Daniel og Emmanuel Leconte som også står bak en tidligere dokumentarfilm om det satiriske Paris-magasinet. Åtte ansatte ble drept da redaksjonen ble angrepet av to væpnede menn i januar.

Den nye dokumentaren inneholder intervjuer med de gjenlevende redaksjonsmedlemmene og beskrives som en hyllest til venner som «døde for det franske idealet», ifølge bransjebladet Variety.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I deres første film om Charlie Hebdo skildrer regissørduoen de juridiske kampene som oppsto etter at bladet publiserte Muhammed-karikaturer i 2007.

Pyramide Films i Paris har sikret seg rettighetene til dokumentaren i Frankrike og det internasjonale salget.

Selskapet planlegger premierer og festivaldeltakelse mot slutten av sommeren. (©NTB)

Les også
Den norske blasfemiparagrafen er historie
Les også
Charlie Hebdo hedret på galla i New York
Les også
Charlie Hebdo uenig i sammenligning med Texas-skyting
Les også
Charlie Hebdo-tegner vil ikke lenger tegne Muhammed
Les også
Charlie Hebdos sjefredaktør kommer til Norge