– Fra norsk side har vi klart uttrykt at vi er imot praksisen med masserettssaker som utføres på en måte som strider mot Egypts internasjonale forpliktelser, sier utenriksminister Børge Brende (H), etter at Egypt har dømt over 100 personer til døden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Brende: – Uakseptable dødsdommer i Egypt

Det er uakseptabelt at over 100 personer, blant dem tidligere president Mohamed Mursi, er dømt til døden i en summarisk rettssak i Egypt, mener utenriksminister Børge Brende (H).

– Fra norsk side har vi klart uttrykt at vi er imot praksisen med masserettssaker som utføres på en måte som strider mot Egypts internasjonale forpliktelser, sier Brende i en pressemelding mandag.

Mursi var en av 107 personer som lørdag ble dømt til døden for å ha planlagt angrep mot politiet og masserømninger fra egyptiske fengsler under demonstrasjonene mot president Hosni Mubarak i 2011.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Brende understreker at Norge tar avstand fra all bruk av dødsstraff.

– Jeg forventer at samtlige tiltalte gis muligheten til en rettferdig ankebehandling og at skyldspørsmålet vurderes individuelt for hver enkelt tiltalt, sier han.

Les også
Kerry og Obama gratulerer Norge med 17. mai
Les også
Politiet: Trusselnivået rundt marsjen er lav
Les også
– Dagens antisemitter angriper den jødiske statenIsrael-korrespondenten
Les også
Nær 600 personer reddet utenfor Indonesia
Les også
Flere båtflyktninger reddet utenfor Indonesia