Lassana Bathily hjalp gisler i butikken med å gjemme seg fra Amedy Coulibaly, mannen som drepte fire jøder i terroraksjonen. Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB scanpix.

Belønnet helt med fransk statsborgerskap

Den maliske butikkansatte Lassana Bathily mottok tirsdag fransk statsborgerskap for sin innsats under gisseldramaet i Paris, der han hjalp flere jøder i sikkerhet.

Han reddet livet til flere av gislene da han hjalp dem med å gjemme seg for gisseltakeren Amedy Coulibaly. Fire personer mistet livet i dramaet i kosherbutikken i Paris fredag 9. januar.

– Jeg er så glad for at jeg nå får to statsborgerskap, sa en smilende Bathily under seremonien. Han fikk samtidig en medalje for sin heltemodige innsats. Til stede var både Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve og statsminister Manuel Valls.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

24-åringen var bakerst i butikken da gisseltakeren kom inn. Han fikk geleidet de livredde kundene inn i det kalde kjølelageret, der de holdt seg gjemt.

– Klart jeg hjalp. Selv om de er jøder, er vi brødre. Det er ingen forskjell om vi er jøder, kristne eller muslimer, vi er alle i den samme båten, sa Bathily som selv er troende muslim.

Lassana Bathily har bodd i Frankrike siden 2006 og har i flere år forsøkt å få fransk statsborgerskap.

Les også
15 pågrepet i de belgiske antiterroraksjonene
Les også
Etterretningskilde advarer mot sovende celler i Europa
Les også
Malier i kosherbutikk belønnes med statsborgerskap
Les også
– Trusselen størst fra hjemvendte fremmedkrigere