Masud Gharahkhani er innstilt som ny stortingspresident av Arbeiderpartiet.Foto: Lise Åserud / NTB

Ap vil ha Masud Gharahkhani som ny stortingspresident

Masud Gharahkhani (39) er innstilt av Arbeiderpartiet som ny stortingspresident og Kari Henriksen er innstilt som visepresident.

Gharahkhani presenteres som partiets kandidat klokka 9.45 i Vandrehallen på Stortinget. I en pressemelding bekrefter Ap også at Kari Henriksen innstilles som fjerde visepresident.

Gharahkhani overtar etter alle solemerker etter Eva Kristin Hansen (Ap), som varslet sin avgang etter at Adresseavisen i forrige uke avslørte at hun i perioden fra 2014 til 2017 kan ha fått pendlerbolig av Stortinget uten å ha krav på det.

Hansen meddelte tirsdag Stortinget formelt om sin avgang.

Iranskfødte Gharahkhani er stortingsrepresentant for Buskerud. Han er fra Skotselv i Øvre Eiker, og han har hatt fast plass på Stortinget siden 2017.

Gharahkhani har vært leder for Arbeiderpartiets migrasjonsutvalg og har inntil nå vært andre nestleder i næringskomiteen på Stortinget.

Kari Henriksen (66) fra Vest-Agder innstilles som ny fjerde visepresident av Arbeiderpartiet. Det betyr at Sverre Myrli fra Akershus ryker ut av presidentskapet. Myrli ble valgt til Stortingets fjerde visepresident så sent som 9. oktober.