800 nordmenn inntok Hillsong-konferanse

Deltakere fra Norge utgjorde den desidert største gruppen fra utlandet under den store Hillsong-konferansen i London forrige uke. Mange av dem kom fra Intro-nettverket i Norge.

– Deltakelsen på konferansen var utvilsomt veldig styrkende for oss som kirke. Personlig sitter jeg igjen med en facinasjon om hvem Jesus er, for konferansen hadde et veldig tydelig Kristus-fokus, sier Fartein Thorsen.

Jesus-sentrert

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han er til daglig en del av menigheten Intro Stavanger, og for hans egen del var det sjette gangen han besøkte Hillsong-konferansen i London. Det gjorde han sammen med mange andre fra Intro-nettverket i Norge. Fra denne sammenhengen deltok 185 personer, men totalt hadde 800 nordmenn funnet veien til konferansen i den store O2-hallen i verdensmetropolen. Norge var dermed representert med flest antall deltakere fra utlandet. Totalt var det 12.200 betalende deltakere på konferansen fra 62 ulike nasjoner.

Jostein Krogedal, pastor for Intro-nettverket i Norge, forteller til Dagen at miljøet han representerer, har deltatt på Hillsong-arrangementet i flere år.

– Vi reiser dit blant annet fordi vi har en formalisert relasjon til Hillsong, men også på grunn av at dette er et arrangement som representerer noe av det beste når det gjelder undervisning, lovsang og tilbedelse. Også kirkeledere fra andre sammenhenger i Norge reiser til konferansen, så nedslagsfeltet for dette arrangementet er mye bredere enn bare det miljøet vi er tilknyttet, sier Krogedal.

Han legger til at samlingen i London var veldig Jesus-sentrert. Ikke handlet det bare om å utruste kristne mennesker, men vel så mye om hvordan man skal nå dem som ikke har noe forhold til Jesus.

– Samtidig er dette en konferanse som sender en del viktige signaler til resten av Europa, understreker Intro-pastoren.

Tilbake neste år

Fartein Thorsen er klar på at det også blir Hillsong-deltakelse til neste år, for allerede nå er det forhåndsbooket 130 billetter til arrangementet i 2015.

– Noe av det som gjør at vi kommer tilbake hvert eneste år, er en tydelig opplevelse av Guds nærvær. På samme tid er det inspirerende å få være med på noe som er større enn det vi selv er som lokalkirke. Vi opplever også at det er et veldig attraktivt miljø å være en del av, fastslår Thorsen.