Politiet vokter innkjørselen til havnen der konteineren med 35 flyktninger ble oppdaget. Foto: CYRIL VILLEMAIN / AFP / NTB Scanpix

35 flyktninger funnet innesperret i konteiner

13 av dem var barn.

Politiet ble varslet lørdag morgen etter at havnearbeidere oppdaget flyktningene inne i en container på kaia i Tilbury ved utløpet av Themsen, utenfor London.

Konteineren ble losset av et lasteskip som kom fra Zeerbrügge i Belgia.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Til sammen var 13 av de 35 flyktningene barn. De er i alderen ett til tolv år, opplyser politiet i Essex ifølgeBBC.

Flyktningene er afghanske sikher. Foruten barna var det også flere eldre, den eldste 72 år.

Britisk politi har innledet etterforskning og sier flyktningene var ofre for menneskesmugling.

Død

En av flyktningene, en mann, var allerede død da konteineren ble åpnet og nærmere 20 andre ble sendt til sykehus. Mange av dem var ifølge sykehuskilder alvorlig dehydrerte og nedkjølte.

Søndag sa politiet at de hadde startet samtaler med flyktningene og fått høre om den vanskelige situasjonen de har vært i. Det er også innledet et samarbeid med Interpol for å forsøke å kartlegge hva som er skjedd.

– Så lang har velferden og helsen til disse menneskene vært det viktigste, sier overbetjenten Trevor Roe ved Essex-politiet.

– Vi bruker tolker, våre egne folk og kolleger ved grensene for å finne ut hva som er skjedd og hvordan de er havnet i konteineren, sier han.

Bankelyder

Lokale sikher i Tilbury har bistått politiet og sørget for at flyktningene også har fått mat og klær.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Arbeiderne som varslet politiet hadde hørt roping og banking fra konteineren lørdag morgen. De brøt den opp øyeblikkelig og fant mennesker der. Arbeid ble straks satt i gang med å sjekke resten av konteinerne i lasten, men det ble ikke funnet flere flyktninger.

Skipet tilhører rederiet P & O, men det var søndag ikke gjort kjent hvor konteineren, som var en av 64 som var om bord på skipet, opprinnelig kommer fra.