ARBEIDERPARTIET: Hvilket parti er det som har drevet frem abortloven, den kjønnsnøytrale ekteskapsloven, som truer kristne skoler og organisasjoner om statsstøttekutt og som har utnevnt liberale biskoper som kirken ikke ville ha? Arbeiderpartiet! skriver Joel Ystebø. Bildet er fra Arbeiderpartiets landsmøte.

– Ap er fortsatt avkristningspartiet

I det siste har vi hørt KrF-ere mener at de kristne verdiene står sterkere på venstresiden, og at høyresiden har like stor del av ansvaret for avkristningen av Norge. Men å si at Høyre har like mye skyld i dette som Ap er direkte historieløst.

Joel Ystebø

Først må jeg si at man må skille mellom lokalpolitikk og rikspolitikk. Men veldig ofte blander man disse to, det er mye av grunnen til at nå mange KrF-ere går ut og sier at de vil samarbeide med Ap både kommunalt og nasjonalt.

I det siste har vi hørt KrF-ere mener at de kristne verdiene står sterkere på venstresiden, og at høyresiden har like stor del av ansvaret for avkristningen av Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men å si at Høyre har like mye skyld i dette som Ap er direkte historieløst. Det kan godt hende at Høyre mener det samme som Ap i en del saker, og de er nok liberale på mange kristne verdispørsmål. Men de ville aldri gjennomført en slik avkristning som Ap gjorde de åtte årene de satt i regjering.

Det kan godt hende at ikke Høyre vil reversere ekteskapsloven, men det vil i hvertfall ikke Ap. Hvilket parti er det som har drevet frem abortloven, den kjønnsnøytrale ekteskapsloven, som truer kristne skoler og organisasjoner om statsstøttekutt og som har utnevnt liberale biskoper som kirken ikke ville ha? Arbeiderpartiet!

Mye av dette med de kristne verdiene handler om menneskeverd. En av de store grunnene til at jeg meldte meg inn i KrFU var nettopp på grunn av dette med menneskeverdet.

Men for eksempel er det jo helt tydelig at reservasjonsretten er det fullt mulig å diskutere og forhandle om sammen med Høyre og Frp. Det er ikke mulig på venstresiden.

Også andre spørsmål som friskoler og kontantstøtten, som er veldig viktig for KrF, er jo høyresiden veldig opptatt av, og enig med oss i.

Og hvis det er slik at folk i KrF mener at de kristne verdiene står veldig svakt hos Høyre og Frp, da skjønner jeg overhode ikke hvorfor vi skal samarbeide med Venstre. I Bergen har vi bybanesaken som kan føre til samarbeid med Ap, og nasjonalt har vi dette med asylbarna og Per Sandberg som kan føre til samarbeid med Ap.

Men la nå en ting være klart: Ikke la en eller to saker velte hele det gode samarbeidet både lokalt i Bergen og nasjonalt.

Gresset er definitivt ikke grønnere på den andre siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Kristen = borgerlig?
Les også
KrFU-lederen tar ikke gjenvalg
Les også
Kristne skoler med 1.425 nye elevplasserGodkjente kristne skoler
Les også
Politikere ber om hjelp til sine psyke vennerPsykisk helseLandsmøtet
Les også
– Ikke kjøligere forhold til KrF