Franklin Graham ble nylig besk
...
Franklin Graham ble nylig beskyldt for å formidle «frastøtende synspunkter om LHBT-personer». Foto: Bebeto Matthews, AP Photo
Leder
På vei mot hatkriminalitet
Del
Spørsmålet er om vi nå står overfor neste steg, det samme steget som vi har sett i andre land: At kristen samlivsetikk vil bli ansett som uønsket, farlig og skadelig, ja, rett og slett som hatkriminalitet.

Her i Dagen har vi flere ganger skrevet om de problemene det pinsevenn-eide konferanselokalet Q42 opplever i Kristiansand. Studentparlamentet i byen går imot at lokalet skal leies til for eksempel eksamener og andre arrangementer.

Oslofjord Arena, som har forbindelse til Brunstad Christian Church, opplever samme type utfordringer. Blant annet har Norges Håndballforbund nylig vedtatt en boikott av arenaen.

I begge tilfellene er begrunnelsen de kristne eiernes lære om samlivsetikk, i særdeleshet synet på homofili. Å stå for det klassiske synet på ekteskap og seksualitet, begynner altså å koste. Og nå også i den direkte økonomiske betydningen av ordet.

Samtidig hører vi om andre og enda mer alvorlige saker av samme type fra utlandet. Det var ganske sjokkerende å lese om de vanskelighetene den amerikanske evangelisten Franklin Graham, legendariske Billy Grahams sønn, nå har med å få leid lokaler til sine vekkelsesmøter i Storbritannia.

Alle de åtte britiske arenaene som var bestilt som møtelokaler for Grahams kampanje senere i år har kansellert sine avtaler etter press fra homofiles organisasjoner og politikere.

Byrådsleder i Newcastle, Nick Forbes, beskylder Graham for å formidle «frastøtende synspunkter om LHBT-personer som er i direkte konflikt med verdiene vi holder høyt i Newcastle». Eller sagt på en annen måte: Byrådslederen mener at Franklin Graham er en hatpredikant, og sånne vil vi ikke ha her i byen.

Utviklingen i Storbritannia og flere andre land har gått mye lenger enn her i Norge. Det som skjer der er likevel relevant og vi gjør klokt i å følge nøye med på det. For det kan fort vise seg å være kort mellom motvilje mot å leie lokaler av kristne og videre til motvilje mot i det hele tatt å leie ut lokaler til kristne.

Her i Norge har det klassiske, kristne synet på ekteskapet på forholdsvis kort tid gått fra å være nærmest samfunnsmessig fellesgods og basis for lovverket, til å bli et minoritetsstandpunkt under stadig hardere press. Det fremstilles som merkelig, gammeldags og reaksjonært.

Men spørsmålet er om vi nå etter hvert står overfor neste steg, det samme steget som vi har sett i andre land. At kristen samlivsetikk ikke bare marginaliseres og ristes på hodet av, men at den anses som uønsket, farlig og skadelig, ja, rett og slett som hatkriminalitet.

Det har i det siste vært en økende tendens til at de homofiles organisasjoner sammenligner sin egen kamp med borgerrettighetskampen i USA på 60-tallet. De som stod imot de fargedes rettigheter sees (med rette) på som rasister.

Men ifølge denne mildt sagt haltende sammenligningen vil også de som ikke omfavner for eksempel den kjønnsnøytrale ekteskapsforståelsen, være like dårlige, diskriminerende og hatefulle individer.

Det er dit vi er på vei. Men bør vi egentlig være overrasket? Ikke hvis vi har lest Det nye testamentet.

Der er jo som kjent et av løftene vi har fått at «alle som vil leve et gudfryktig liv i troen på Kristus Jesus, skal bli forfulgt».

forfølgelse,lederartikkel,franklin graham,q42,brunstad christian church,nick forbes