STØTTER OPP OM SKOLEGUDSTJENES
...
STØTTER OPP OM SKOLEGUDSTJENESTER: Statsminister Erna Solberg, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og integreringsminister Sylvi Listhaug.
Nå må rektorene følge med i timen
Del
Uttalelsene fra statsministeren og hennes statsråder torpederer hele Human-Etisk Forbunds strategi mot skolegudstjenester.

Signalene fra regjeringen er ikke til å misforstå. På rekke og rad har både kunnskapsministeren , statsministeren og integreringsministeren kommet med sterk og utvetydig støtte til ordningen med skolegudstjenester .

Den norske regjeringen, som har det øverste ansvaret for de offentlige skolene her i landet, ønsker at det skal gjennomføres skolegudstjenester. Statsminister Erna Solberg bruker til og med betegnelsen « unnlatelsessynd » om de skolene som kutter ut ordningen.

Vi håper virkelig at rektorene rundt om i landet merker seg de skarpe ordene fra øverste politiske hold. For denne gangen er det skolelederne som virkelig må følge med i timen. Hvis rektorene etter de siste dagenes klare tale fortsetter å vise tydelige tegn på læringsvansker, så ser vi bare en løsning. Da er det de som må få spesialundervisning og tilpasset opplæring.

Se også:

 

Vi er svært godt fornøyd med de tydelige signalene fra regjeringshold. De er viktige, ikke minst fordi de effektivt torpederer hele Human-Etisk Forbund s strategi mot skolegudstjenester .

Humanetikerne har spekulert i at det bråket de nærmest seremonielt lager hver gang det nærmer seg jul, skal gjøre rektorer nervøse. De håper at det skal bli oppfattet som omstridt å arrangere skolegudstjenester. Slik ønsker de på sikt å undergrave hele ordningen.

Det er derfor uttalelsene fra statsminister og statsråder er så nødvendige. For de setter skapet - eller kateteret, om du vil - på plass en gang for alle. Etter deres klare tale er de ikke lenger noen tvil. Det er ikke omstridt, men tvert imot klart ønsket fra regjeringens side at det skal arrangeres skolegudstjenester.

Det som derimot er omstridt er å gi etter for presset fra Human-Etisk Forbund og kutte ut skolegudstjenestene. Hvis de gjør det, er skolelederne på adskillig mer utrygg grunn. Da begår de ifølge statsministeren altså en unnlatelsessynd.

Vi skal heller ikke legge skjul på at vi har stor sans for integreringsminister Sylvi Listhaugs uttalelser om Human-Etisk Forbund Dagen torsdag. Det er på høy tid at noen kaller humanetikernes virksomhet på dette området med dets rette navn. De bedriver ifølge Listhaug et « korstog mot kristendommen » mens de er helt ukritiske mot islam . Så sant som det er sagt.

Også KrF har vist stort engasjement og forfriskende klar tale i denne saken. Det var Knut Arild Hareides parti som tok spørsmålet om skolegudstjenester opp i spørretimen i Stortinget.

I denne saken har KrF-erne tydeligvis tatt av seg de verbale silkehanskene og valgt å kalle ting ved dets rette navn. Som da partileder Knut Arild Hareide sa til NRK at «Human-Etisk Forbund har en agenda om å ta religion vekk fra vårt samfunn».

Humanetikernes informasjonssjef Jens Brun-Pedersen tar som ventet kritikken med sin sedvanlige mildhet og karakteristiske gode humør. Denne gangen beskylder han KrF-lederen for løgnaktighet. Og han stempler Hareides uttalelser - eller «besvergelser» som Brun-Pedersen velger å kalle dem - som «uverdig» og «skammelig».

Fra oss får Hareide imidlertid en stor honnør.

-----

 

    erna solberg,jens brun-pedersen,knut arild hareide,krf,sylvi listhaug,human-etisk forbund,skolegudstjenester,torbjørn røe isaksen,frp,vebjørn selbekk,skolegudstjeneste,leder,lederartikkel,høyre,skole,elever,utdanning,islam