OFRET: Det er en kvinne som ha
...
OFRET: Det er en kvinne som har ofret mer enn de fleste i dette landet for den saken de har trodd på. Det er en hustru, mor og bestemor som har fått oppleve at det koster å gå mot strømmen i dette landet. At ytringsrommet når det gjelder visse spørsmål er farlig trangt, skriver Vebjørn Selbekk. På bildet ser vi Ragnhild Knudsen sammen med datteren Kjersti på vei til å ta imot Dagens hederspris. 
 Foto: Bjørn Olav Hammerstad
kommentar
En kvinne som har ofret mer enn de fleste
Del
Hva deres kamp har kostet i form av tårer, offer, forsakelse, det tror jeg ingen av oss egentlig fullt ut kan forestille oss. Det offeret er verdt å hedre. Det offeret er verdt en pris.

En av de nyere tradisjonene hos 100-åringen Dagen er at vi hvert år deler ut en pris som vi kaller for Dagens hederspris. Det har vi nå gjort siden 2015. Prisen er på 25.000 kroner går til ildsjeler i Kristen-Norge som vi ønsker å hedre og påskjønne.

Dette er ikke en pris for kristenkjendisene, for pastorene, artistene, generalsekretærene og lederne. De får nok heder likevel.

Dette er en pris for de mer usynlige, men like viktige personene i Kristen-Norge. De som gjør en frivillig innsats i Guds rike. De som på ulike måter ofrer tid, penger og arbeidsinnsats.

De er viktige. For uten de frivillige stopper Kristen-Norge.

Men Norge er heldigvis fullt av slike kristne ildsjeler, og tidligere år har vi bedt våre lesere foreslå og stemme frem kandidater til Dagens hederspris.

Men i jubileumsåret har vi bestemt oss for å gjøre en vri. Det er nemlig en bestemt kvinne vi i ledelsen i Dagen lenge har ønsket å hedre.

Det er en kvinne som har ofret mer enn de fleste i dette landet for den saken de har trodd på. Det er en hustru, mor og bestemor som har fått oppleve at det koster å gå mot strømmen i dette landet. At ytringsrommet når det gjelder visse spørsmål er farlig trangt.

Denne kvinnen har ikke personlig vært den som har ledet an. Hun har stått litt i bakgrunnen, men likevel måttet betale en ekstremt høy pris.

I 2014 ble filmen «En prest og en plage» vist og hele Norge hadde muligheten til å se akkurat hvor høy denne prisen både var og er for abortpresten Børre Knudsens hustru og nå enke, Ragnhild Knudsen.

Hva deres kamp har kostet i form av tårer, offer, forsakelse, det tror jeg ingen av oss egentlig fullt ut kan forestille oss. Det offeret er verdt å hedre. Det offeret er verdt en pris. Og vi er ydmyke over at vi får lov å dele den ut i dag.

For kampen for det ufødte liv har vært og er fortsatt viktig for Dagen. I dag er Børre Knudsens enke, Ragnhild Knudsen, med oss. Og det er hun som er vinner av Dagens hederspris i år. Hun er her sammen med sin datter Kjersti.

Og jeg ber at vi alle gir henne en hjertelig velkomst når jeg nå ber dere to komme opp her og motta Dagens hederspris for jubileumsåret 2019.

Dette er sjefredaktør Vebjørn ­Selbekks hilsen i forbindelse med utdelingen av Dagens ­hederspris under 100-årsfesten som fant sted i Salem i Bergen onsdag 18. ­september.

vebjørn selbekk,kommentar,leder,lederartikkel,ragnhild knudsen,børre knudsen,dagens hederspris,dagens hederspris 2019