SEND INN INNLEGG
Harald Mydland, internasjonal
...
Harald Mydland, internasjonal evangelist Foto: Privat
Folkeslagenes herlighet
Del
For et par uker siden hadde jeg nok en gang gleden av å undervise på misjonskonferanse i Meru Kenya. Misjonsorganisasjonen Reach the Unreached (Nå de unådde) markerte 25 års jubileum for sitt virke i landet siden oppstarten i 1990.

Organisasjonen ble i sin tid grunnlagt av Richard Gunning fra Belfast, Nord Irland, og Peter Karangu fra Kenya. Begge gjennomførte Troens Bevis Bibel og Misjonsinstitutt i Sarons Dal i forkant av misjonssatsningen i Kenya.

116 pastorer, evangelister og ledere deltok på den fire dager lange misjonskonferansen. De kom fra hele landet, og representerte mange av de til sammen 122 etniske folkegruppene som fins i Kenya i følge Operation World.

Representanter fra det ene folkeslaget etter det andre kom fram og ledet oss i dans og sang i forkant av undervisningen. Det er fantastisk å se den glede og livsutfoldelse disse fattige folkeslagene besitte; en begeistring som smitter over på alle som hører på og tar del i sangen.

Jesaja profeterer og sier om framtidens Jerusalem: «Folkeslagene skal komme til ditt lys og konger til glansen som er steget opp over deg» og «Se: Jeg leder fred til henne som en elv, og folkeslagenes herlighet til henne som en flommende elv» Jes. 60:3 og 66:12.

I Åp 21:24 skriver Johannes: «Og folkeslagene skal vandre i dens lys, og kongene på jorden bærer sin herlighet inn i den.»

Det var en liten forsmak på denne herlighet og glede vi var vitne til under misjonskonferansen i juni måned, der hovedfokuset var å motivere deltakerne til fortsatt pionervirke til de landsbyer og områder i Kenya, som fortsatt befinner seg i åndelig mørke.

Ifølge den definisjonen som benyttes av «Josva-prosjektet», fins det 16.150 forskjellige folkegrupper i verden. 6.562 av disse er fortsatt unådde 2.000 år etter at Jesus døde på korset. De unådde folkegruppene representerer mer enn tre milliarder eller 42 prosent av verdens befolkning.

Mens de fleste unådde folkegruppene befinner seg i Asia og Afrika, fins det tankevekkende nok fortsatt 396 unådde folkegrupper i vårt Europa.

Det betyr at kristne i alle leire fortsatt har en meget viktig jobb å gjøre; bringe evangeliet om frelse og evig liv i Jesus til alle folkegrupper.