GUDS BILDE: I stedet for å bar
...
GUDS BILDE: I stedet for å barrikadere oss foran PC’en og spy ut rasistisk propaganda fra mennesker som overhodet ikke tror på at vi alle er skapt i Guds bilde, bør vi heller la oss inspirere av fortellingen om den barmhjertige samaritan, skriver Filip Rygg. 
 Foto: illustrasjonsfoto: Scandinavian Stockphoto
Når kristne sprer nazistisk propaganda
Del
Mens hundretusenvis flykter fra krig, vold, 
voldtekter og sult, sitter noen kristne i verdens 
rikeste land og sprer nynazistisk propaganda.

PS: Dette innlegget er oppdatert 16. september, med en presisering nederst på siden. Red.anm.

---------

Jeg har kviet meg for å skrive denne kommentaren. Det er aldri gøy å bedrive såkalt internrevisjon.

Det er så mye bra som skjer, og jeg lar meg daglig begeistre over viljen til å hjelpe i hele Norges land. Krigen i Syria har ført mange mennesker på flukt, til tross for at Stortinget har vært svært tilbakeholdne, viser befolkningen i Norge at vi er klar til å hjelpe.

Men jeg må etterhvert påpeke noe som gir virkelig grunn til bekymring. En titt på Facebook i mitt eget «venne-nettverk» viser at urovekkende mange sprer såkalte nyhetsartikler fra nynazistiske og sterkt innvandringskritiske nettsteder.

Et titalls ganger har jeg påpekt dette overfor de det gjelder, for det kunne jo tenkes at man ikke visste hvor artikkelen egentlig kommer fra. Men det nytter sjelden. Noen få kristne fra hele Norge bruker dessverre mye av sin tid til å spre denne propagandaen. Det er ikke greit.

En side som stadig dukker opp i min facebook-feed, er Frieord.

Thorgrim Bredesen som tidligere var leder i den nynazistiske organisasjonen Vigrid , er nå redaktør for Frieord.

Denne nettsiden tok over etter det like innvandringskritiske nettstedet Fyret som for noen når siden ble avslørt som et nettsted med tette forbindelser til svenske nynazister. Disse miljøene gjør alt de kan for å spre kritiske artikler om innvandrere og spesielt muslimer.

Jeg tror overhodet ikke at kristne er verre enn andre her. Men jeg forventer mer av de som sier de vil være Jesu etterfølgere. Jeg forventer at man behandler alle likt, at man anerkjenner det samme menneskeverdet og at vi tar Jesu ord om å stå opp for de fattige og forfulgte, alvorlig.

I tillegg til at man sprer lenker fra enkelte nettsteder med en nynazistisk agenda, er det også mange som resirkulerer gamle nyhetssaker hvor innvandrere kommer i et dårlig lys.

Det kan være enkelthistorier hvor noen er tatt for kriminalitet eller artikler om hva ulike grupper koster statsbudsjettet. Jeg lurer på hva man ønsker å oppnå med slikt.

Mitt anliggende denne gang er ikke at man må være svært positiv til innvandring eller starte en diskusjon om hvor mange vi vil hjelpe i Norge.

Først og fremst handler dette om hvem vi lytter til og hva slags propaganda noen er med og sprer. Selvsagt skal vi diskutere positive og negative sider ved dagens integreringspolitikk, men vær så snill å gjøre det uten inspirasjon i en ideologi som tok livet av flere millioner jøder.

I stedet for å barrikadere oss foran PC’en og spy ut rasistisk propaganda fra mennesker som overhodet ikke tror på at vi alle er skapt i Guds bilde, bør vi heller la oss inspirere av fortellingen om den barmhjertige samaritan der Jesus viser oss viktigheten av at vi strekker oss langt for å hjelpe mennesker i nød.

Oppdatert 16. september:

Redaktør for nettsiden frieord.no har tatt kontakt og hevder overfor artikkelforfatter at de ikke har en nazistisk side, men at den kun er sterkt innvandringskritisk.

Fordi jeg har vært kjent med at man ikke ønsker denne koblingen, har jeg latt vær å hevde dette eksplisitt i teksten, men i stedet vise hvilke koblinger som det er grunn til å være oppmerksom på.

Redaktør av Frieord bekrefter for øvrig på telefon at han var aktiv i arbeidet med Fyret.nu og at han for noen år siden stilte til valg for Vigrid, men sier at han nå har tatt avstand fra den nazistiske ideologien.

Jeg er ikke mindre skeptisk til nettsiden frieord, men synes det er realt å gjøre leserne oppmerksom på dette.

Hilsen Filip Rygg

nynazisme,nazisme,innvandringskritisk,propaganda,vigrid,filip rygg,skaperkraft,kristne,kommentar,internrevisjon,syria,flyktninger,flukt,politikk,sosiale medier,some,frieord.no,thorgrim bredesen,innvandring,integrering