INDUSTRI: Menighetslokalene ti
...
INDUSTRI: Menighetslokalene til Sannhetens Ord Bibelsenter ligger i et industriområde i Røyken kommune. Foto: Birgit Opheim
Hvorfor tok dere ikke kontakt?
Del
Vi hadde ønsket en skvær og åpen behandling av oss fra Dagens side. Det kan da ikke være for mye å forlange?

Kjære Vebjørn Selbekk og Dagen. Dere har jobbet omtrent et helt år med saken om Sannhetens Ord Bibelsenter . Hvorfor tok dere ikke kontakt med oss en eneste gang under denne tiden? Ikke så mye som en telefon engang. Var dere aldri interessert i å høre noe fra vårt ståsted når dere jobbet med alt dette stoffet?

SELBEKK SVARER: Dagen har fulgt normal presseetikk

Og om dere ikke ønsket å snakke med oss i lederskapet, hvorfor tok dere heller ikke kontakt med noen av de berørte familiemedlemmer som går i vår menighet? Burde ikke de også blitt hørt tidligere i prosessen? Det eneste dere tilbød oss var et møte for intervju like i forkant av publisering eller vi kunne få spørsmålene på e-post, noe vi valgte da vi fikk så kort varsel.

Vi fikk ca 30 spørsmål fra dere på e-post kl 21:37 og 23:27, og måtte svare innen kl 12 og 13 neste dag. Dette var rett før pinsehøytiden. Hvordan kan du, Vebjørn, analysere og bedømme en menighet og et lederskap uten å utveksle et eneste ord med oss? Du har samlet all informasjonen til din analyse helt uten å ha samtalt eller sjekket ut noen fakta med oss.

KOMMENTAR: Hva er sant om Sannhetens Ord?

Vi har lenge vært kjent med at Dagen arbeidet med stoff om oss. To journalister fra Dagen var til stede på en gudstjeneste i august, men de forsvant ut av døren uten å gi seg til kjenne eller å ta kontakt med oss.

Fra «gruppen» har det også blitt meldt til oss for en god tid tilbake at de er i kontakt med journalist. Denne «trussel» fra dem om avisskriving er vi blitt vant til å leve med. Da vi har kjent til dette, har vi selvfølgelig ventet i spenning på når Dagen ville ta kontakt med oss i lederskapet, eller våre berørte medlemmer. Men det gjorde dere altså ikke – hvorfor?

LES OGSÅ: Lederskapet avviser at de splitter familier

Vi har ikke imot at Dagen ønsker å skrive om Sannhetens Ord Bibelsenter, hvem vi er og hva vi står for. Slikt søkelys tror vi bare er sunt. Det vi savner, er redelighet i journalistikken. Her synes vi Dagen og sjefredaktøren har sviktet fullstendig i sine metoder, og innholdet er dessverre blitt deretter. Vi hadde ønsket en skvær og åpen behandling av oss fra Dagens side. Det kan da ikke være for mye å forlange?

dagen,sannhetens ord,vebjørn selbekk,sannhetens ord bibelsenter,debatt,dagens debatt,dagensdebatt,dagensdebatt.no,rune gravdal,journalistikk,ledelse,tro,kristentro,kritikk,tilsvar,meninger,intervju