TEL AVIV: Det sterkeste og mes
...
TEL AVIV: Det sterkeste og mest gripende i løpet av uken her nede var dog anledningen til å ta imot 70 etiopiske jøder som kom hjem til Israel, skriver Dag Øyvind Juliussen. Bildet er fra Ben Gurion-flyplassen utenfor Tel Aviv. Foto: Kenneth Fjell Rasmussen
Gripende og oppmuntrende fra Israel
Del
Jeg er slett ikke sikker på at dette hadde kunnet finne sted for 10 år siden med en så sterk respons.

Denne kommentaren ble ført i pennen fra Jerusalem for noen dager siden. Jeg har vært med på noen inspirerende dager som jeg ønsker å dele med deg.

Det har vært noen begivenhetsrike dager her nede med styremøte i Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem , møte med norske ungdommer som deltar på seminar ved Yad Vashem , møte med etiopiske jøder som ankommer Israel, Jerusalem Prayer Breakfast og ICEJs årlige samling av våre ledere fra hele verden.

Alt sammen i løpet 50-årsjubileet for seksdagerskrigen hvor hele Jerusalem kom på det jødiske folkets hender etter 2000 år med skiftende okkupasjoner.

ICEJ Norge støtter månedlig Christian Desk ved Holocaust-institusjonen Yad Vashem, ledet av Susanna Kokkonen. Dette arbeidet når ut til kristne på alle kontinenter for å informere og skolere.

LES: – Israel er noe som angår alle troende

Denne institusjonens blir viktigere og viktigere etter hvert som årene går. Hvert år arrangerer man her et sponset ukelangt seminar for unge kristne ledere. Hensikten er å utruste en yngre generasjon med kunnskap og forståelse når det gjelder Holocaust , antisemittisme og Israel.

For første gang deltok fire unge nordmenn på dette seminaret. Det var inspirerende og oppmuntrende å møte deltakerne fra Norge og høre fra deres opplevelse og ikke minst deres ønske om å lære mer.

Min erfaring er at når ungdommer og unge mennesker får høre om det jødiske folkets kall, og deres kamp for å overleve så er det en brann som tennes i hjertene.

Les også:

 

For første gang i historien gikk Jerusalem Bønnefrokost av stabelen, 550 kristenledere og politikere deltok fra en lang rekke nasjoner. Hele 400 ønsket å delta, men fikk ikke plass.

Dette vitner om et pågående verk hvor Guds Ånd vekker sin menighet til ansvar for det jødiske folk. Dette ble ikke bare en frokost med mye prat, men tvert imot med mye bønn. Jeg er slett ikke sikker på at dette hadde kunnet finne sted for 10 år siden med en så sterk respons.

Denne uken har det også vært vår årlige samling med ledere og ansatte fra våre ulike nasjonale avdelinger. Aldri tidligere har vi samlet så mange, våre møter var preget av et sterkt gudsnærvær, tro, enhet og begeistring.

Vi er dypt takknemlige for at ta del i det Gud gjør i relasjonen mellom kristne og jøder. I løpet av de siste fem årene har det blitt åpnet avdelinger i 23 nye nasjoner, 10 av dem er i muslimske land. Bare i India er det et nettverk på 1. 000.000 mennesker som målrettet ber for Israel.

Vi opplever en åpenhet for budskapet og tjenesten blant nasjonale kristenledere over hele verden i et nytt mål. Guds Ånd taler til sin menighet om Israel og det jødiske folk.

Vi er så takknemlig til alle som står sammen med oss i denne tjenesten her i Norge. Vi er fylt av visshet og gleder oss over at Herren vil fullføre det Han har begynt både når det gjelder Israel og oss kristne.

Det sterkeste og mest gripende i løpet av uken her nede var dog anledningen til å ta imot 70 etiopiske jøder som kom hjem til Israel. På Ben Gurion-flyplassen var forventningen og spenningen stor blant etiopiske jøder som nå ventet på gruppen med familier og enslige som snart skulle komme.

Blant jødene i Etiopia er det mange som venter på familiegjenforening med jøder som allerede har reist til Israel. Jubelen stod i taket da de kom ut i ankomsthallen. Sterke og gripende scener utspant seg de neste minuttene.

ICEJ betalte flybillettene for alle sammen og hjelper også til med deres integrering i Israel. ICEJ har igjennom mange år vært sterkt engasjert med å hjelpe jøder som ønsker å reise hjem til Israel.

Jesaja 49.22 forkynner at hedningene skal bære det jødiske folket hjem i sine armer og på sine skuldre. Vi gleder oss over norske kristne venner av Israel er med og oppfyller dette i våre dager.

I det hele tatt er vi begeistret over at det finnes en slik sterk bevegelse blant den kristne grasrota i Norge med kjærlighet og omsorg for Israel. Dette skjer i skarp kontrast til en årelang mediedekning av Midtøsten med slagside mot Israel.