Bildet viser KrF-leder Knut Ar
...
Bildet viser KrF-leder Knut Arild Hareide og statsminister Erna Solberg (H). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Unik sjanse til å endre abortloven
Del
Dette er nye skjebnedager for Norge. Nå må det ikke glippe igjen!

Nå må alle vi som ber for Norge være oppmerksomme! Norges statsminister er villig til å forhandle endringer i abortloven, dersom Kristelig Folkeparti ønsker plass i hennes regjering.

Det er VG Nett som melder dette nå i ettermiddag.

Statsminister Erna Solberg (bildet) er ifølge oppslaget i VG klar til å kunne gi KrF støtte til et forbud mot såkalt tvillingabort og hun er også åpen for endringer i bestemmelsen som gir rett til abort i tilfelle det ufødte barnet har Downs syndrome.

Selvsagt bestemmer ikke statsministeren dette alene. Hun uttaler seg som Høyres leder, men som statsminister veier hennes ord tungt. Etter alle nederlagene i Stortinget om fosterets rett til å leve, står nå Kristelig Folkeparti i en helt unik situasjon.

Dette er nye skjebnedager for Norge. Nå må det ikke glippe igjen!

Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik sier nemlig nei til det samme. Som en de nasjonale bønnelederne i Norge er det min plikt å legge dette bønneemnet tungt inn over oss. Det handler om å redde liv, fosterets liv, og det handler om både menneskeverd og menneskeyn.

Statsministeren har skrevet en artikkel om dette som er både interessant og lesverdig. Der tar hun sterk avstand fra aktiv dødshjelp, og sier at hun ønsker ingen utvidelse av dagens abortlov.

«Mennesker har en ukrenkelig verdi», slår statsministeren fast. Så kan vi være uenige i mangt og mye politisk, men nå gjelder det barnas rett til å leve!

paywall
paywall
paywall
paywall