ADVARTE: Den nyvalgte LO-leder
...
ADVARTE: Den nyvalgte LO-leder, Hans-Christian Gabrielsen, advarte sterkt mot å gå til et slikt skritt – ikke fordi hans sympati og støtte går i Israels favør, men fordi han mente at en slik avgjørelse vil gjøre det vanskeligere for det folket, som LO jo har valgt å trykke til sitt bryst, nemlig «palestinerne», skriver artikkelforfatteren. Foto: Audun Braastad, NTB scanpix
LOs hodeløse og skammelige Israel-boikott
Del
Dette vedtaket er ren dumskap – man boikotter ikke Midtøstens eneste demokrati – og verdens mest innovative samarbeidspartner.

LO -kongressens siste dag, 12. mai 2017, vedtok LO, med 193 mot 117 delegater, full boikott av Midtøstens eneste, frie demokrati. Vi snakker om en organisasjon med 900.000 medlemmer, eller nærmere 1/5 av Norges befolkning, som altså roper om full, internasjonal boikott, av verdens eneste jødestat – så vel økonomisk og kulturelt, som akademisk.

LES: LO går inn for internasjonal økonomisk, kulturell og akademisk boikott av Israel

Den nyvalgte LO-leder, Hans-Christian Gabrielsen , advarte sterkt mot å gå til et slikt skritt – ikke fordi hans sympati og støtte går i Israels favør, men fordi han mente at en slik avgjørelse vil gjøre det vanskeligere for det folket, som LO jo har valgt å trykke til sitt bryst, nemlig «palestinerne».

Ikke minst vil samarbeidet mellom «palestinerne» og LO bli skadelidende for fagbevegelsens representanter, da må de regne med å bli stanset ved Israels grenser. Det har han selvsagt helt rett i! Det skulle bare mangle.

Nå har boikotterne kun seg selv å takke, i sin iver etter å fordømme dette landet. 6. mars 2017, vedtok Israels nasjonalforsamling, Knesset , en lov som forbyr å gi innreise- visum og oppholdstillatelse til utenlandske statsborgere, som offentlig har oppfordret til økonomisk, kulturell eller akademisk boikott av Israel, eller «et hvert område under dets kontroll».

LO-lederen forsikret videre; «Vår solidaritet med det palestinske folk er like sterkt som grunnmuren i Folkets Hus». Vel, til og med en grunnmur kan slå sprekker, Gabrielsen!

LOs opptreden overfor Israel, må oppfattes som en ren og skjær krigserklæring, og således alvorlig for Norge, men langt fra overraskende. LO har, med sine hatparoler, som «Boikott Israel!», «Apartheidstaten Israel» med videre, allerede gjennom flere år, misbrukt arbeidernes kampdag (1. mai), og i stor grad gjort den til en kampdag mot Israel. Nok er nok.

LES OGSÅ: Melder seg ut i boikott-protest

Partiet De Kristnes landsmøte , i april i år, ble det vedtatt en resolusjon, som går inn for å fjerne 1. mai, som offisiell fridag – og i stedet innføre vår felles frigjørings- og veterandag, 8. mai, som offisiell fridag.

Det er respektløst, at israelvennlige LO-medlemmers kontingent, brukes til ensidig støtte til «palestinske» organisasjoner – og til krefter som arbeider for Israels utslettelse. Der nest må vi anta at LOs medlemmer, selv er i stand til å velge politisk retning, og som kanskje ikke alltid harmonerer med hva Ap står for.

Da blir det nok et overgrep, at de tvinges til å sponse landets største og rikeste parti, med 10 millioner kroner. Så må det i sannhet sies, at venner av Israel, i norsk arbeiderbevegelse (VINA), tok avstand fra forslagene, og sa at de «vitner sterkt om en dobbel standard».

Og det er nettopp hva det handler om. Medlemmer melder seg nå ut av LO i protest, samtidig som interessegruppa, «Med Israel For Fred» (MIFF) , opplever rekordstor oppslutning.

PDK fordømmer LOs boikottvedtak på det sterkeste, og vil samtidig oppfordre folk til å vurdere konsekvensen av et fortsatt medlemskap i LO. Dette vedtaket er ren dumskap – man boikotter ikke Midtøstens eneste demokrati – og verdens mest innovative samarbeidspartner.

La dette Stortings- valget bli et verdivalg! Velg et parti med et tydelig budskap – og som står på vårt felles unike, judeo-kristne fundament! Et fundament som ikke «kan slå sprekker». Stem Partiet De Kristne!

DEBATT: Ta farvel med LO