«Å unnlate å anerkjenne Israel
...
«Å unnlate å anerkjenne Israels rettighet til selv å bestemme sin hovedstad ville vært brudd på den folkeretten. Det ville gitt araberne/islam vetorett over Israel og USA», skriver Ola E. Hals. Bildet viser protestanter som tråkker på det amerikanske og det israelske flagget under en demonstrasjon i Indonesia. Foto: Dita Alangkara, NTB scanpix
Gratulerer, USA og Israel
Del
Jerusalem har aldri vært hovedstad i noen annen stat enn Israel.

Først 6. desember 2017 erklærte USAs president Trump at Amerika anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad, etter at det har vært mange presidenters mål, men beslutningen har vært utsatt og utsatt.

I Knesset allerede 30. juli 1980 ble Jerusalem erklært som «Israels udelelige og evige hovedstad». Det er en folkerett for selvstendige stater å selv erklære sin hovedstad. Så til Dagsrevyen klokka 21.00, 06.12.2017.

Ikke uventet presenterer NRK saken som noe «katastrofalt» med svært ubalanserte kommentarer, hovedsakelig fra antisionistiske røster samt terrororganisasjonen Hamas. Politikere blir ofte anklaget for ikke å gjør det de har lovt.

Trump blir angrepet fordi han gjør det han har lovt i valgkampen. Israel er en selvstendig stat, gjenopprettet etter internasjonal lov. Alle 51 medlemsland i Folkeforbundet forpliktet seg på Israels folkerettslige eksistens.

USA forpliktet seg også på Israels lovlige eksistens ved at Kongressen stadfestet (3. des. 1924) Folkeforbundets vedtak som del av amerikansk lov. Og FN har inkludert staten Israel som fullverdig medlem. (Mai 1949)

Jerusalem har aldri vært hovedstad i noen annen stat enn Israel. Og Jerusalem har aldri i historien vært delt ved noen landegrense, men var delt ved en våpenlinjelinje fra 1948 til 1967.

Ingen vekslende okkupanter i historien har hatt Jerusalem som sin sentrale administrative hovedstad. Det være seg babylonerne, romerne, islam (som ikke kom dit før i år 634 e.Kr.) eller tyrkerne/osmanske imperiet som okkuperte Midtøsten i 400 år.

Å unnlate å anerkjenne Israels rettighet til selv å bestemme sin hovedstad ville vært brudd på den folkeretten. Det ville gitt araberne/islam vetorett over Israel og USA.

Store medier har manipulert oss. Det har aldri eksistert en «palestinsk stat», et «palestinsk etnisk» folk og et «palestinsk» språk. Begrepet «Palestina» har vært brukt på vekslende store territorier til ulike tider, men aldri vært en egen administrert enhet eller en egen stat med egen hovedstad.

«Palestiner» var betegnelse på jøder under og etter Første verdenskrig. I dag er det arabere i Israel som kaller seg «palestinere». Ordene «palestina» og «palestiner» er det blitt globalt svært populært å misbruke med stor psykologisk effekt i kampen mot Israel.