KrF-leder Knut Arild Hareide.
...
KrF-leder Knut Arild Hareide. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix
Bare tribuneslitere?
Del
KrF bør hoppe ned av tribunen så snart som mulig for å vise sin makt gjennom «seriøs fotballkamp».

Min nysgjerrighet har ført meg til banespill på flere areaner. Som dere sikkert har oppdaget. Det har resultert i «både seire og nederlag». Ser jeg tilbake synes jeg det har vært et spennende liv - om jeg så skal si det selv.

Å bare skulle vært tribuneslitere gjennom et langt liv, fri og bevare meg. I den forbindelse tillater jeg meg å ha litt omsorg for det partiet som har vært mitt politiske ståsted i over 70 år.

Er lite begeistret for den lange tribunetilværelsen partiet er i - omlag 13 år utenfor regjeringen. Tror faktisk det er en god del av oss som savner partiets deltagelse i regjering.

Enig med nestleder, stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad i at KrF trolig kunne vært mer synlig ved å sitte i regjering. Jeg føyer til: Atskillig mer synlig. 
Politisk redaktør i VG, Hanne Skartveit har skjønt det.

Viser til hennes uttalelse i avisa Dagen om at man «i regjeringsposisjon får man gjort mange av de små grepene. Også når man behandler store lovforslag kan man gjøre grep gjennom forskrifter, enkeltvedtak og budsjettbevilgninger. Man har en enorm påvirkning ved å sitte i regjering.»

Vel talt. Lytt seriøst til den erfarne politiske skribenten.

KrF bør derfor hoppe ned av tribunen så snart som mulig for å vise sin makt gjennom «seriøs fotballkamp».

paywall
paywall
paywall
politikk,debatt,dagens debatt,dagensdebatt.no,dagensdebatt,meninger,odvar omland,kjell ingolf ropstad,hanne skartveit,krf,kristelig folkeparti