STØTTE: Så lenge UNRWA fortsetter med sin nåværende agenda, burde all norsk støtte blitt stanset. Budsjettendringen som KrF fikk gjennom er bare et første skritt i riktig retning, skriver Conrad Myrland. På bildet ser vi finanskomiteens leder Hans Olav Syversen.

Syversen og KrF gjorde det rette

Når budsjettendringen får kritikk av Palestinakomiteen, er det stor sjanse for at regjeringen og samarbeidspartiene har gjort noe riktig.

Hans Olav Syversen (KrF) har fått regjeringen til å redusere bistanden til UNRWA. Det er et lite, men viktig, skritt i riktig retning. Avisen Dagen melder 25. november at bistanden til UNRWA er kuttet med 25 millioner kroner i budsjettforhandlingene mellom regjeringen og Venstre og KrF. Leder av finanskomiteen på Stortinget, Hans Olav Syversen (KrF), argumenterte i forhandlingene med at UNRWA burde få tilsvarende kutt som andre poster. Han sier også at han personlig er meget skeptisk til måten UNRWA jobber.

Palestinerne [som ivaretas av UNRWA] sitter i leire i mange år, noe som er helt mot det man ellers gjør i slike situasjoner. Målet er jo å få flyktningene integrert, påpeker Syversen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Når budsjettendringen får kritikk av Palestinakomiteen, er det stor sjanse for at regjeringen og samarbeidspartiene har gjort noe riktig.

Det er vanskelig å se dette som noe annet en politisk vilje til å ramme det palestinske folk, sier Kathrine Jensen, leder av Palestinakomiteen, til Dagen. Palestinerne har de siste årene fått omkring 800 millioner kroner gjennom statsbudsjettet. Ser Palestinakomiteen på alle budsjettnedskjæringer på 3 prosent med like vond vilje?

Til sammen er det kuttet 4,2 milliarder kroner i statsbudsjettet. Reduksjonen i bistanden til UNRWA utgjør dermed 0,6 prosent av kuttene. Hvem andre ville Palestinakomiteen ha rammet dersom det skulle kuttes i andre poster?

Regjeringen og samarbeidspartiene har gjort det riktige. Den rødgrønne regjeringen skrudde år for år opp støtten til UNRWA, selv om denne FN-organisasjonen bidrar til at konflikten mellom Israel og palestinerne sementeres, i stedet for å løses.

Når flyktninger kommer i arbeid, mener alle politiske partier i Norge at integreringen er på rett vei. UNRWA hindrer millioner av mennesker å bli produktive borgere. Den gir stadig flere etterkommere av flyktninger kontanter, bolig, helsestell og utdanning med mer. UNRWA har skapt et raskt voksende filleproletariat, millioner av mennesker som lever på andres almisser. De mest skadelidende er selvsagt palestinerne selv.

FNs høykommisær for flyktninger løser det ene flyktningproblemet etter det andre ved å integrere flyktningene i de landene de har dratt til, eller med gjenbosetting i tredjeland. Høykommisæren gjør om på situasjonen, de som før var flyktninger er det ikke lenger. UNRWA bruker milliarder av kroner på å videreføre flyktningstatusen til palestinerne i generasjon etter generasjon.

Så lenge UNRWA fortsetter med sin nåværende agenda, burde all norsk støtte blitt stanset. Budsjettendringen som KrF fikk gjennom er bare et første skritt i riktig retning. I retning av at den uverdige situasjonen for etterkommerne av palestinske flyktninger kan løses.

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Nå skal staten sikre kirkebyggVerneverdige kirker
Les også
To palestinere drept etter å ha kjørt på åtte israelereEngasjér deg!
Les også
Solberg: – Det norske mottakssystemet er i krise
Les også
Hareide anklager regjeringen for avtalebrudd
Les også
Ofret livet for å redde andre