Kvinner i Peru. Illustrasjonsb
...
Kvinner i Peru. Illustrasjonsbilde. Foto: Güldem Üstün/CC/Flickr.com
Vil du virkelig støtte Operasjon Dagsverk 29. oktober?
Del
Årets prosjekt skiller seg ut fra tidligere prosjekter ved at det berører et meget kontroversielt emne.

Ungdomsskoler og ­videregående skoler gjennomfører en årlig «Operasjon dagsverk». Datoen i år er 29. oktober. Elevene utfører et arbeid for for eksempel familien eller en bedrift og mottar et bidrag på kr 300 eller 400 som går uavkortet til OD-prosjektet.

I år går pengene til å fremme abort i Argentina, Chile og Peru, land som har restriktive abortlover som OD-ledelsen og samarbeidspartneren Amnesty International reagerer på.

Årets prosjekt skiller seg ut fra tidligere prosjekter ved at det berører et meget kontroversielt emne.

Det er minst tre gode grunner til å lå være å støtte prosjektet:

(1) Elevene får ensidig undervisningsmateriell som presenterer abort som en enkel sak, et samfunnsgode, en menneskerett og en kvinnesak etter velkjente rett-til-å-bestemme-over-egen-kropp-argumenter som ignorerer abortens negative og etiske sider.

(2) Under dekknavnet av «seksuelle og reproduktive rettigheter» og med henvisning til «retten til kjærlighet» vil OD kritisere og påvirke de tre demokratiske lands lovlig vedtatte forordninger, som OD og Amnesty er uenige i. Voldtekter skyves fram som et vesentlig argument.

Er det riktig å bruke elevenes innsats til å sette disse landene under press på et tynt faglig grunnlag?

(3) Et menneskets adferd har konsekvenser, men prinsippet skal helst ikke gjelde på det seksuelle området.

Her skal «konsekvensen» tas av dage. Liberale abortlover fremmer mennenes uansvarlige adferd og skuler dessuten overgrep.

Voldtekt og overgrep er symptomer på et større samfunnsproblem som ikke løses gjennom abort. Mer informasjon på Operasjon Dagsverks nettsider   (klikk på «årets prosjekt» og «læringsressurser»- sistnevnte med videopresentasjon av prosjektet).

Det er verdt å vurdere om ungdommer som du kjenner bør være en del av dette. Elever som av ulike grunner ikke deltar, er på skolen og arbeider med andre oppgaver.

Les også: 

KrF-topp sjokkert over Operasjon Dagsverk

KrF støtter OD-dagen  

Operasjon Dagsverk,dagensdebatt.no,od-dagen,argentina,chile,peru,amnesty international,arlene hansen