KrF støtter OD-dagen

KrF støtter Operasjon Dagsverk (OD). OD har et viktig samfunnsoppdrag ved at ungdom én dag i året kan engasjere seg for andre med mål om å gjøre verden til et bedre sted. Dette er bra både fordi midlene brukes til gode tiltak verden over, men også fordi norske ungdommer blir mer bevisste på globale utfordringer.

ODs prosjekt i 2015 skal gå til opplysning om kropp og seksualitet i tre latinamerikanske land, blant annet ut fra det som er nedfelt i FN-konvensjoner og menneskerettserklæringene.

Å unngå at mennesker blir ufrivillig gravide er viktig for KrF, og vi er glade for at OD har valgt å fokusere på denne delen av helsesituasjonen for denne del av verden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Leder for OD, Hanna Hågensen Aasen, sier blant annet at, «fri abort er heller ikke på agendaen i dette prosjektet». Vi registrer også at Amathea (tidligere Alternativ til Abort i Norge) ser på prosjektet som et solidaritetsarbeid der det er viktig å få fram kunnskap og gi informasjon. Det står respekt av at ungdom engasjerer seg for å bedre andres livssituasjon.

Vi ønsker alle ungdommer lykke til med OD-dagen 29. oktober 2015.

Les også: