Etter døden

Vår tid er full av debatter om at døden er punktum finale for et menneske. Men hva sier Skriften og bekjennelsen?

Olav H. Kydland skriver i papirutgave av Dagen i dag (16. oktober) om “ Livets to utganger”. Det er svar på tanker om at døden er slutten, og Kydlands artikkel er leseverdig.

Ord blir tolket og brukt på andre måter enn de mange bibeloversettelser. Evig betyr evig. Det kan vi ikke komme bort fra. Noen sekter skriver bøker om at ordet ikke betyr det. Hvorfor skal vi høre på slike røster som forvirrer folk når språklærde uttaler seg så tydelig?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men ikke bare det. Sammenhengen både i frelseshistorie og bibelstedene taler for det samme. Når det kostet Herren så mye å frelse oss - han sendte sin døden, helt ned i dødsriket - da må det være en fryktelig konsekvens av livet uten Gud han ville redde oss fra: Den evige fortapelse.

Selvsagt er det en skrekkelig tanke at snille og stygge folk som den andre døden om de ikke går på Guds frelsesvei. Men det ligger ikke til oss å vite og vise hva fortapelsen er. Mange av skrekkbildene som hentes fram er ikke fra Bibelen. De kommer fra malerier og skrifter i Middelalderen. og det var menneskeverk.

Til slutt: Gud har ordnet en frelsesvei ved sin Sønn. Den får vi del i ved tro på ham. Den er fri for alle som vil komme.

Bli med i debatten!

For å kunne kommentere artikler på DagensDebatt.no - og for å kunne starte nye debatter, må du må være registrert - og innlogget - på Facebook

I tillegg må du registere deg som bruker av DagensDebatt.no. Trykk på «registrer deg» øverst til høyre på denne siden.

Her finner du de enkle debattreglene våre.

-----

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: redaksjonen@dagen.no

Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

-----

Ukentlig nyhetsbrev: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

* Følg gjerne Dagen på Facebook

Les også
Om livets to utganger