PROPAGANDA: «Den palestinske a
...
PROPAGANDA: «Den palestinske anti-Israel-bevegelsen fronter delegitimeringskampanjer ved å bruke propaganda taktikk og løgner hvor enn det er mulig å gjøre det – i populærkultur, akademia, FN og andre steder», sa Anat Berko i Oslo konserthus søndag kveld. Foto: Illustrasjonsfoto: Oded Balilty, AP Photo/NTB Scanpix
Virkelig en grunn til å feire
Del
På tross av et antall fredsforhandlinger med palestinerne, som inkluderer en som fant sted i denne byen, vet ennå ikke vårt folk hvordan det er å nyte gleden av å leve i fred med sine naboer.

Mine damer og herrer, venner av Israel, det er en stor glede for meg å være med dere her i kveld. Jeg står foran dere i dag for å takke dere for deres trofaste støtte til staten Israel. Kjærligheten og støtten dere gir til det jødiske folk er ikke bare en velsignelse, men avgjørende i disse vanskelige tider. Jeg vil gjerne få uttrykke en spesiell takk til ICEJ - den Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem, og selvfølgelig, MIFF – Med Israel For Fred Norge.

Ved denne anledningen her i Oslo, må den viktige rollen Norge spilte i opprettelsen av staten Israel, ikke bli glemt. Norge stemte til fordel for å etablere Israel som en jødisk stat. På den tiden var FNs generalsekretær en nordmann ved navn Trygve Lie.

Denne måneden feirer vi Israels 70. bursdag, Mazel tov til oss. Denne monumentale anledningen er virkelig en grunn til å feire – likevel, vi må ikke glemme de mange hindringene og utfordringene som ennå eksisterer.

På tross av et antall fredsforhandlinger med palestinerne, som inkluderer en som fant sted i denne byen, vet ennå ikke vårt folk hvordan det er å nyte gleden av å leve i fred med sine naboer. Årsaken til dette er helt tydelig – palestinerne vil ikke leve side ved side med oss, de vil leve i hele det israelske området, i stedet for oss.

Den palestinske anti-Israel-bevegelsen fronter delegitimeringskampanjer ved å bruke propaganda taktikk og løgner hvor enn det er mulig å gjøre det – i populærkultur, akademia, FN og andre steder.

Et spesielt plagsomt eksempel på denne taktikken er UNESCO-resolusjonen som hevder at det ikke er en kopling mellom det jødiske folk og Jerusalem. Med denne latterlige uttalelsen delegitimerer de ikke bare det jødiske folk, men de delegitimerer våre venner i det kristne samfunnet også.

De sier at det jødiske folk vil forsvinne fra jordens overflate, akkurat som korsfarerne gjorde. Palestinerne bruker til og med navnet Jesus som den første Shahid (en muslimsk martyr) i deres propaganda mot Israel.

De bryr seg ikke om historiske fakta. De bruker denne taktikken for å stjele hjertene og sinnene til kristne og skape et bedrag om realiteten i Israel. Dessverre ser denne delegitimeringstaktikken ut til å få støtte i Europa. Det eneste stedet som engang tillot Holocaust å skje, omfavner nå de nyeste versjonene av antisemittismen.

Anti-Israel-propaganda begås av rasistgrupperinger som BDS-bevegelsen, som er det nye ansiktet til den moderne antisemittismen. Alle kan se den sterke koplingen mellom ekstrem venstrebevegelse og radikal islam. Dette kan kalles Rød-grønn-alliansen. Enkelt og greit.

Mine damer og herrer, dette problemet handler ikke om menneskerettigheter, det handler om menneskeliv, våre liv og overlevelsen til den vestlige sivilisasjonen basert på de jødisk-kristne verdiene. Vi må arbeide sammen for å stå opp for sannheten om Israel – et land hvor vi feirer livet, men våre fiender feirer død og ønsker å ødelegge den jødiske staten og dets folk.

Israel er et land som er et lys for nasjonene – som gir medisinsk hjelp til flyktninger fra Syria, som deler sine løsninger innen jordbruk, utvikler teknologiske fremskritt og er blant de første til å respondere når en naturkatastrofe inntreffer rundt om i verden.

I sannhet har vi mange utfordringer i Israel, men vi har mange flere ting å feire. Vi feirer vårt sterke militære, som beskytter våre menn, kvinner og barn hver eneste dag. Og som redder livene til mennesker i mange andre land ved å dele etterretning for å forhindre terror på deres jord. Dette er i lys av den voksende trusselen fra radikal islam: både sunni og shia.

Vi feirer våre fantastiske kristne venner, slike som dere, rundt om i verden, som står ved vår side, og som vet forskjellen mellom godt og ondt, rett og galt.

På det personlige plan har jeg veldig gode venner av min familie som er evangeliske kristne og som bor i USA. For et par år siden tok de imot oss i sitt hjem med et kjede med Davidsstjernen, og med den varmeste gjestfrihet.

Jeg vil benytte denne muligheten til å takke dere for alt dere gjør for den jødiske staten, både på vegne av meg selv og det israelske folk. Vi vil fortsette å kjempe for å forsvare de jødisk-kristne verdiene som brakte Europa og den vestlige verden hit vi er i dag. Jeg vil for alltid huske det en av terroristene jeg intervjuet for mange år siden fortalte meg med brennende øyne: Vi vil begynne på sabbaten og slutte på søndagen.

Vi er takknemlige for president Trumps avgjørelse om å flytte den amerikanske ambassaden til Jerusalem, vår evige hovedstad. En by som er hellig for jøder, kristne og også muslimer. Vi håper at dere kan bruke deres demokratiske makt, for å oppmuntre deres lands politikere til å ta det samme initiativet og flytte deres ambassade til vår evige hovedstad Jerusalem.

Igjen, tusen takk for at dere inviterte meg til å delta på deres konferanse, og for å ta meg imot så varmt. Gud velsigne dere.Hilsen i anledning 70-årsmarkeringen for Israel i Oslo konserthus søndag 29. april.

paywall
paywall
paywall