Jan Hanvold, leder av TV Visjon Norge, blir i dette debattinnlegget kritisert for sin språkbruk på TV. Arkivfoto: Dagen

Språkbruk i Visjon Norge

– Jeg synes det er litt underlig å høre hvordan arbeidet som noen med andre meninger enn Hanvold omtales, det gjelder kristne aviser utenom Norge Idag og andre kirkesamfunn, skriver Jan Paus

Mitt anliggende er ikke å være negativ mot Jan Hanvold og hans TV-selskap. De driver et stort og viktig arbeid som jeg tror kan bli enda bedre hvis lederen og ledelsen tok innover seg litt selvkritikk, særlig når det gjelder andre som også driver et positivt arbeid for å utbre evangeliet.

Alt arbeid Visjon Norge driver både når det gjelder omtale og arbeid for jødefolket, nødhjelp, forbønnstjeneste og evangelieforkynnelse, og også å fremheve betydningen av bruk av nådegaver er bra.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men jeg synes det er litt underlig å høre hvordan arbeidet som noen med andre meninger enn Hanvold omtales, det gjelder kristne aviser utenom Norge Idag og andre kirkesamfunn.

Det er tross alt en stor, verdensvid kirke som driver sitt arbeid ut fra apostlenes læregrunnlag som er nedfelt både i den apostoliske og den nikenske trosbekjennelse.

Det viktigste ved bedømmelse av all kristen evangelieforkynnelse er om den bygger på Jesus Kristus, hjørnesteinen for all kristen tro. Han som var sann Gud og sant menneske og som ble gjort til synd for oss, for at vi skulle stå rettferdige for Gud.

Derfor synes jeg det var skuffende at Hanvold i en TV-sending omtalte paven og Den katolske kirke som Antikrist, og som han sa at det å studere teologi var idiotisk og at de som studerte det ble idioter.

Det minner ikke bare om at en opphøyer seg selv til å være den som har skjønt alt, men heller om dårlig folkeskikk, og liten forståelse og respekt for brødre og søstre i andre arbeidslag.

Jeg tror Visjon Norge kunne bli enda bedre med litt selvransakelse og å rydde opp i sitt språkbruk.

Mer debatt: Her er de siste 100 publiserte meningsinnleggene i Dagen

Les også
Hanvold og den russiske bjørnen
Les også
Omstridt TV-forkynner forklarer pengebønn
Les også
Om å tåle kritikk
Les også
Hanvolds «crazy sjarm»
Les også
Visjon Norge-koden