FORSVINNE: Er det ønskelig fra Dagens side at unge verdikonservative talenter fra KrF skal forsvinne stille over til andre partier fordi da jaktes man ikke på i like stor grad og kan bruke Dagen til å vinne et kristent segment i befolkningen? spør Tove Welle Haugland og Kristine Banggren Gripsgård. På bildet ser vi KrFU-nestleder Olaus BJuland under helgens landsmøte.

Er verdikonservative unge KrF-ere interessante for Dagen?

Vi er verdikonservative unge med innflytelse i KrF, som ønsker at KrF skal bli enda tydeligere på de kristne verdiene. Men vi er kanskje ikke journalistisk interessante nok for Dagen.

Som traineer for stortingsgruppa til KrF denne sommeren har vi fulgt Dagens dekning av KrF tett. Tidlig denne sommeren initierte Dagen en samtale om KrFs framtid. Vi deltok i debatten. For om man skal forskuttere framtiden til KrF må man sørge for at flest mulig stemmer kommer til orde.

Etter en dårlig valgoppslutning er temaet ikke mindre aktuelt. I etterkant av KrFUs landsmøte skriver Vebjørn Selbekk: Etter vår mening var det Julia Sandstø, KrFU-­fylkesleder i Akerhus, som denne gangen gav den mest ­bekymringsfulle beskrivelsen av fremtiden for part­iet. Som i alle andre partier finnes det ulike interesser i et parti, som for eksempel Høyre som har en lyseblå og en mørkeblå fløy.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er stor grunn til å minne om at vi andre finnes også. Verdikonservative innflytelsesrike unge kristne i KrF, som ønsker at KrF skal bli enda tydeligere på de kristne verdiene.

KrFU var fullstendig klar over Toves konservative verdigrunnlag da de fremmet henne som kandidat til sentralstyret. Det betyr at såkalt liberale KrFU har valgt en konservativ kandidat fra Sørlandet inn i en sentral posisjon.

I sommer fikk vi også se Olaug Bollestad, som er en god mentor for oss, bruke enhver anledning til å ta opp problematikken rundt tvillingabort. Hennes hjertesak, i likhet med så mange andre i KrF er vernet for det ufødte liv. For om den saken er avgjørende når man skal gå inn i stemmelokalet, hvilket annet parti skal man da velge?

Det er paradoksalt at Dagen er gode på å fremstille politikere fra andre partier som forkjempere av kristne verdier, men lar være å utfordre dem på tradisjonelle kristne verdispørsmål som abort.

Vi ser ikke at Dagen stiller politikere i andre partier til veggs om disse spørsmålene, kanskje med et hederlig unntak i debatten mellom Ropstad og Listhaug i årets valgkamp. Det viste seg at Listhaug svarte ja til søndagsåpne butikker, tvillingabort, kjønnsnøytrale ekteskap og salg av sex.

Hareide velger å gå i Pride en gang etter en grusom, ekstraordinær hendelse i Orlando. Statsminister Erna Solberg valgte i år å oppfordre alle som har mulighet til å gå i Pride på sin Facebook-side, men dette går Dagen hus forbi. Vi har heller ikke sett at Dagen har problematisert Frps Ketil Solvik-Olsens Pride-deltakelse i år.

Solvik-Olsen har selv vært på TV Visjon Norge, og Dagen skrev i 2014 på lederplass at vi hadde grunn til å takke kristne politikere og nevnte eksplisitt Solvik-Olsen.

Ser Dagen at dette er paradoksalt?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi mener at Dagen har et særlig ansvar overfor sine eldre lesere som kanskje ikke er på Facebook, til å gjengi hele det korrekte bilde av hvordan noe faktisk er. Kilde: Aftenposten, bildet nederst på siden.

Vi etterspør ikke heksejakt etter andre politikere. Men vi vil gjerne løfte spørsmålet til Dagen: Er det lettere å slippe unna kontroversielle saker dersom man er en kristen politiker i et annet parti enn KrF? Og i så fall; er dette ønskelig fra Dagens side?

At unge verdikonservative talenter fra KrF skal forsvinne stille over til andre partier fordi da jaktes man ikke på i like stor grad og kan bruke Dagen til å vinne et kristent segment i befolkningen?

Dagen liker ofte å tegne et sperregrense-scenario for KrF. Men det er vel heller ingen tvil om at det å eksistere medielandskapet er tøffere enn noen gang. Da kreves det spissere titler og stadig flere kontroversielle saker også i en kristen avis. Det er synd, for det gjør at det skapes et ensidig bilde av KrFU og KrF.

Vi er nå i alle fall her. Verdikonservative unge kristne KrF-ere. Hva med å løfte fram det faktum at vi endelig har en stortingsrepresentant i 20-åra som på NRK uttalte at han vil gi de minste rettsvern? Det er framtida si, det, og kunne med fordel ha blitt inkludert i en lederartikkel når man diskuterer KrFs framtid. Og framtiden Vebjørn Selbekk maler for KrF skal han få fortsette å male. I mellomtiden fortsetter vi det viktige arbeidet vårt for et verdiorientert og verdikonservativt KrF. For bystyret i Kristiansand og byrådet og bystyret i Bergen. For KrFs framtid handler om Norges og verdens framtid.

Søk i Dagen-arkivet:

Tove Welle Haugland Kristine Banggren Gripsgård

Les også:

Bli med i debatten!

For å kunne kommentere artikler på DagensDebatt.no - og for å kunne starte nye debatter, må du må være registrert - og innlogget - på Facebook

I tillegg må du registere deg som bruker av DagensDebatt.no. Trykk på «registrer deg» øverst til høyre på denne siden.

Her finner du de enkle debattreglene våre.

-----

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: redaksjonen@dagen.no

Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

-----

Ukentlig nyhetsbrev: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

* Følg gjerne Dagen på Facebook

Les også
– Ikke umoderne å være mot selvbestemt abort
Les også
KrFU fastholder ja til selvbestemt abort
Les også
Det moderne KrF
Les også
Martine Tønnessen valgt som ny leder i KrFU
Les også
De tre brødrene Bjuland på KrFUs landsmøte
Les også
KrFU-fylkesleder: «Banning er innafor»