Rettssak mot Naustdalfamilien
Del
Statsadvokat tar ut tiltale for lett oppdragervold. Har ikke Naustdal-familien lidd nok nå?

I over et halvt år ødela barnevernsnemden og politiet i Nausdal en hel familie. Fem små barn ble splittet til tre nye familier. Den yngste var en 3 måneders diebaby. Tatt ut av hjemmet med politmakt.

Etter avtale med barnevernet er familien igjen samlet .

Hva familen har lidd, vet de bare selv.

Langtidsvirkningene, særlig hos barna, med traumatisk påkjenning, det kan vi bare tenke oss vil komme.

Store protestaksjoner mot norsk barnevern og norsk politi har gått over verden og i Norge. Norges statsminister svarte ikke på mottakelsen av et brev fra 102 jurister fra hele verden .

Det som stod igjen foreløpig, var om politiet ville ta ut tiltale mot ekteparet . Den kom 10. august, fra statsadvokaten i Vest Politidistrikt.

Først i neste uke vil det komme en pressemelding om saken.

Dette er mye mer enn en rettssak, en barnevernsak, en politisak. Det er en politisk­ideologisk kampsak om familien. Det er foreldreretten som angripes. Det er den øverste rettsinstans for barna i Norge. Det var dette det stod om under krigen også.

Mitt håp er at den rettssaken som kommer, ikke bare skal dreie seg om en lov som er brutt (og som foreldrene har innrømmet å ha brutt), nemlig «lett oppdragervold" (klaps på baken, blant annet).

Vi må få dyktige vitner, ledet av topp­jurister som tar denne saken. Det skal bli spennende å se hva de 102 utenlandske juristene nå gjør.

På det menneskelige plan, må en be om at familien i Nausdal får styrke til å stå på, også i en rettssak.