KrF-leder Knut Arild Hareide f
...
KrF-leder Knut Arild Hareide fotografert på Stortinget før jul i fjor. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Hallaråker, Enstad og PDK
Del
Det er med stigende undring jeg leser angrepene fra Hallaråker (20.12.) og Enstad (21.12.) på Partiet De Kristne.

Det er forståelig at de forsvarer sitt eget parti, KrF, men deres arroganse overfor PDK er ille. Er de bekvemme med at Hareide på vegne av KrF blant annet sier at ekteskapsloven og abortloven er tapte saker?

Hvis KrF ikke står opp mot disse ukristelige lovene, så må andre heller berømmes for sitt mot til å gjøre det. I stedet får Enstad seg til å karakterisere PDK som «et ekstremt høyreparti og en politisk sekt». Intet mindre. Takke meg til de som har ryggrad til å stå for kristne standpunkt i disse ulvetider, det er ytterst prisverdig.

KrF har forlatt sine verdier på disse områdene, og er svært utydelige i andre sentrale verdispørsmål med kristent fortegn. Dessuten er det svært uklart om en stemme på KrF er en stemme til en sosialistisk regjering, og KrFs samrøre med det ytterst liberale Venstre er for meg uforståelig.

Det forhold at PDK har liten oppslutning for tiden er kristenfolkets eget ansvar. Skyld ikke på de som i hvert fall prøver å ivareta de kristne verdier. PDK har sagt at de vil endre abortloven og ekteskapsloven. De lovene er ekstremt ukristelige, men Enstad karakteriserer dette som «disse tullete kravene». Hvis dette er uttrykk for KrFs syn på disse lovene, bør de ikke få tilslutning fra kristne velgere.

Jeg har lest både hva Tomas Moltu og Erik Selle har skrevet om PDKs program, og jeg vil utfordre Hallaråker og Enstad til å påpeke hvilke programposter de konkret er uenige i. Hallaråker sier i sitt innlegg nedlatende om Moltu at «han må gjerne få fremheva seg sjølv og mikropartiet De Kristne». Er det det han har gjort? Nei, jeg ser det slik at både Moltu og Selle tvert imot har argumentert for at KrF har forlatt sin basis og at PDK derfor er alternativet for kristne velgere.

Med KrF på Stortinget er vi garantert at de nevnte lovene ikke blir endret. Med PDK på stortinget vil vi i hvert fall ha noen som tør å ta opp kampen. Det er ugreit at Hallaråker og Enstad faller sine medkristne i ryggen på en så nedrig måte.