Bondevik uten innhold
Del
Kjell Magne Bondeviks unike argumentasjon om å advare mot å stemme på andre partier for å sikre sitt eget, er en demokratisk underskuddstenkning og en fallitterklæring for et ærverdig parti.

Onsdag 6. september på dagen.no og i papirutgaven av avisen torsdag 7. september avlegger tidligere KrF-leder Kjell Magne Bondevik Partiet De Kristne en visitt. Det er et svært godt tegn for PDK at KrF må kaste inn gamle politikere i kampen om velgerne. Arbeiderpartiet har kalt inn Gro Harlem Brundtland og endog Thorbjørn Berntsen for å redde skuta.

Ingressen er interessant: Bondevik advarer mot å stemme på PDK. Har han mange saker å peke på som han ikke ønsker for landet? Nei, det eneste argumentet er at PDK ødelegger for KrF. Dette er i samme ånd som en annen tidligere KrF-leder, Dagfinn Høybråten , som uten noen utlegning for øvrig bare omtalte et annet parti i Norge for et «skadeverk».

Bondevik advarer mot å stemme på Partiet De Kristne (PDK)  

Tror KrF s ledere at velgerne skylder dem stortingsplass? Til forskjell fra andre land vi ikke liker å sammenligne oss med har vi valg jevnlig hvert fjerde år i Norge fordi partiene og politikerne må gå tilbake til velgerne og be om fornyet tillit.

KrF har allerede mistet 200.000 velgere som ikke lenger har tillit til partiet, og det uten at PDK har noe med saken å gjøre. En fryktet nedgang hos KrF skyldes utelukkende KrF, og hverken PDK eller andre partier. PDK består for øvrig av mennesker med bakgrunn fra et bredt partispekter, og ikke minst har mange tidligere sofavelgere funnet sitt politiske hjem i PDK.

Kjell Magne Bondevik er glad i fotball og en Molde-tilhenger, så jeg får bruke et bilde fra fotballen for å illustrere hva Bondevik egentlig mener. Dersom Molde gjør det så dårlig i eliteserien at de står i fare for å rykke ned, beskylder han nå andre klubber og spillere for nedrykket, fordi de scorer for mange mål på Molde i kampene. Etter Bondeviks tenkning har Molde nemlig rett på plass i eliteserien. Det skulle tatt seg ut å drive fotball på den måten.

Men la meg forklare forskjellen på KrF og PDK, og hvorfor alle verdikonservative velgere nå har en unik mulighet til å stemme på et borgerlig parti som vil verdikonservativ borgerlig politikk på alvor.

For det første er det slik at om alle Israel -venner i Norge stemmer PDK, er vi inne på Stortinget med klar margin.

Kåre Kristiansen tok initiativ til en underskriftskampanje i 1996 for å flytte Norges ambassade i Israel til Israels hovedstad Jerusalem. 20.000 mennesker signerte, inkludert Kjell Magne Bondevik. Etter å ha signert behørig, med full pressedekning, trenerte han initiativet og fortsatte en politikk overfor Israel på linje med Arbeiderpartiet. Hvis du vil la deg lure av Bondevik en gang til, så kan du lytte til ham denne gangen også. Hvis du derimot, som PDK, er enig med Kåre Kristiansen og mener at det er en riktig handling – og en forutsetning for en reell fredsprosess – å flytte ambassaden til Jerusalem , så stemmer du PDK.

Mantraet om land for fred, finansiering av Arafat og Abbas (som er inne i sitt tolvte år av sin første fireårs-periode) og underbygging av okkupasjonstesen, er politikk som KrF har ført helt parallelt med Arbeiderpartiet. Er du enig i dette, så stem KrF. Dersom du heller vil stanse norsk finansiering av terror, støtte jødenes rett til å bo i Judea og Samaria (også kalt Vestbredden) og er i mot å presse Israel inn i en to-statsløsning på de tilfeldige våpenhvilelinjene fra 1967 (som ingen general i verden ville tatt på seg å forsvare), da stemmer du PDK.

KrF har skapt full forvirring rundt sin regjeringsposisjon. Det eneste de kan si med sikkerhet er at dagens regjering ikke videreføres og at de skal ha regjering uten det nest største borgerlig partiet i Norge. Dette er selvsagt en illusjon. Hareide avviser ikke å se for seg en tilværelse som minister i en regjering ledet av Arbeiderpartiet. Jonas Gahr Støre lefler med Hamas og kaster en kristen redaktør foran toget i karikaturstriden. Det er statsministeren Hareide ikke klarer å avklare at han ikke vil regjere med. Er du for denne uklarheten, stemmer du KrF. Dersom du ønsker å være trygg på en borgerlig regjering ved et borgerlig flertall stemmer du PDK.

K-en i KrF kan med rette også stå for Klima i stedet for Kristelig. I 2013 brukte KrF all sin politiske kapital på å hindre en konsekvensutredning om fremtidig næringsvirksomhet og sysselsetting i Nord-Norge. Ikke et ord om kampen for ekteskapet som en institusjon mellom en mann og en kvinne med barns rett til mor og far. Heller du mer mot å hindre en fornuftig og prosedyremessig normal utredning som forutsetning for statens beslutningsgrunnlag stemmer du KrF. Vil du prioritere samfunnets viktigste byggekloss, familien, stemmer du PDK.

PDK vil på Stortinget straks kreve full finansiering av Heimevernet i 2018, inkludert et Sjøheimevern som skal seile igjen. Kystkorvettene skal bestå, slik at vi kan sikre indre skjærgård og vår langstrakte kystlinje. Beredskapen skal styrkes ved en gjenopprettelse av HV-016 og 2 prosent til forsvarsbudsjettet skal vi finansiere innen 2020-2021. Selv om det er lenge siden krigen, har vi ikke råd til å glemme. PDK vil betale vår nasjonale forsikringspremie.

Dersom du vil ha en sinnelagsetikk i innvandringspolitikken stemmer du KrF, dersom du vil ha konsekvensetikk med en langsiktig forståelseshorisont stemmer du PDK.

Dersom du er for NRK-lisensen gjennom skatteseddelen stemmer du KrF, dersom du er mot NRK-lisensen stemmer du PDK. Det er de politiske forskjellene velgerne må ta stilling til, ikke en klam hånd og en ide om at man har moralsk rett til en stortingsplass.

Bondeviks unike argumentasjon om å advare mot å stemme på andre partier for å sikre sitt eget, er en demokratisk underskuddstenkning og en fallitterklæring for et ærverdig parti. Det minner mer om et parti uten visjon og retning enn om et parti i medvind med visjoner og fremtidsløsninger.

Mitt råd til deg som velger er å stemme på det partiet du er mest enig med, det være seg KrF, Arbeiderpartiet, PDK, Høyre eller andre.

Personlig vil jeg si som svært mange vi har møtt i denne valgkampen: Stem nytt! Stem trygt! Stem PDK! Valget er ditt.

Les også:

Bondevik: Nå er det tid for samling om KrF!

Bondevik advarer mot å stemme på Partiet De Kristne (PDK)

Hareide freder Solberg, men ikke i fire år

Bondeviks vrangforestilling og feilframstilling i Dagen er uheldig

Valgkampens avgjørende uke

------

Les deg opp på partiene

Hvilke verdispørsmål er viktige for deg?

Dagen har gjort et dykk ned i ti politiske partiprogrammer for å gjøre deg litt klokere.

Presentasjonen bygger på partienes politiske arbeidsprogram for stortingsperioden 2017-2121.

Listen er ikke en utømmende oversikt over partienes politikk, men over hovedpunkter:

Dette mener Arbeiderpartiet  

Dette mener Fremskrittspariet  

Dette mener Høyre  

Dette mener Kristelig Folkeparti

Dette mener Miljøpartiet De Grønne  

Dette mener Partiet De Kristne

Dette mener Rødt

Dette mener Senterpartiet  

Dette mener Sosialistisk Venstreparti  

Dette mener Venstre  

 

* Sitter du fortsatt på det politiske gjerdet? *