TAKKNEMLIGHET: Terje vil bli dypt savnet, men uendelig mange minner om han lever videre. Det største er håpet om at en dag skal vi se ham igjen. I takknemlighet lyser vi fred over hans gode minne, skriver partileder Erik Selle i sitt minneord om Terje Simonsen (bildet).

Terje Simonsen til minne

Partisekretær og tidligere fotballagent Terje Simonsen døde 4. november på Stord Sykehus, 55 år gammel. Han etterlater seg sin livs kjærlighet og livsledsager, sammen har de tre barn.

Terje Simonsen fikk alvorlig hjerneblødning i februar 2014. Han ble fløyet direkte til Haukeland sykehus i Bergen fra sitt hjem på Moster, og siden har Terje kjempet hardt for å komme seg tilbake til førlighet.

I den senere tid så prognosen lovende ut, og han skulle etter planen overflyttes til Sunnaas Sykehus for videre behandling og opptrening 7. desember. Slik gikk det ikke. Tirsdag 3. november fikk han komplikasjoner og ble overflyttet fra Bømlo sykehjem til sykehuset på Stord. Han sovnet stille inn med sin kjære Tone Simonsen ved sin side.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Terje vokste opp på Moster, et sted han elsket og var meget stolt av. Når vindene stormet i livet, dro han ned på naustet sitt og fant en fred og ro som ingen andre steder. Han var en internasjonalist med en sterk forankring i lokalsamfunnet engasjert i idrett, kultur og etter hvert politikk.

For Terje handlet livet tidlig om fotball og idrett, som at han er en av Norges yngste D-trenere gjennom tidene viser. Med brennende engasjement for unge mennesker var han trener for en rekke fotballag. Han utmerket seg mer som trener enn spiller, og vegen var kort til lederjobber i klubber og videre til fotballjournalistikken.

Etter hvert fikk han smaken på agentlivet, og han har en innholdsrik karriere som fotballagent bak seg.

Før valget i 2009 tok Terje Simonsen initiativ til å starte et nytt politisk parti, Partiet De Kristne, som stilte liste ved lokalvalget på Bømlo. Partiet fikk inn to representanter i Bømlo kommunestyre, noe som gav inspirasjon til å fortsette arbeidet og utvikle partiet til å bli et landsdekkende parti frem mot stortingsvalget i 2013.

Terje har gjennom hele sin yrkeskarriere holdt høyt tempo, og perioden med partibygging innebar ikke noe redusert arbeidsmengde. De siste månedene før hjerneblødningen inntraff innså Terje selv behovet for å redusere tempoet. Men brått var det stopp. Igjen fightet Terje forutsetningene og klarte å komme tilbake til å være frisk nok til ny runde med opptrening, men 4. november gikk det ikke lenger og Terje fikk hjemlov.

Terje Simonsen var en inspirator, visjonær og grunder med en enorm gjennomføringskompetanse. Han var en rettskaffen mann, og fremfor alt frydet han seg over troen han fant i voksen alder og Bibelen som for ham ble en kontinuerlig kilde til selve livet. Den siste Terje så på denne jord var den vakreste han visste, sin kjære kone Tone. I alle våre reiser, møter og samtaler var tankene på Tone og barna alltid til stede.

Terje vil bli dypt savnet, men uendelig mange minner om han lever videre. Det største er håpet om at en dag skal vi se ham igjen. I takknemlighet lyser vi fred over hans gode minne.

Les også
Terje Simonsen er død
Les også
Terje Simonsen på rehabilitering
Les også
Nytt kristenparti i Hareides hjembygd
Les også
De Kristne klare med interimstyre