MISTILLIT: På tirsdag skal det
...
MISTILLIT: På tirsdag skal det stemmes over mistillitsforslaget. Uansett hvilket utfall det får: Hvordan planlegger du å ordlegge deg før du trykker «Publiser»? spør Kim André Fladen. Bildet er fra landsstyremøtet i Kristelig Folkeparti mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix
Kristnes usaklighet går på demokratiet løs
Del
De siste dagene har mange kalt Listhaug og Hareide mye rart. Jeg klarer ikke å bare sitte stille og se på at så mange kristne er med på å forsøple den politiske debatten.

Vi kristne burde være forbilder på å diskutere saklig, og holde oss langt unna bruk av slengbemerkninger. På Facebook virker det alt for ofte som om vi er alt annet enn forbilder på dette området.

Vi nordmenn er heldige som får bo i demokratiske Norge og får forvalte den politiske debatten. Det kommer med et ansvar. Et ansvar for å ta vare på den levende debatten på en måte som sørger for at flere vil være med. En inkluderende debatt. I det vi lar oss engasjere av forrakt og gir noen av landets fremste politikere freidige kallenavn ekskluderer vi. Vi ekskluderer folk som i utgangspunktet er interesserte i å være med. Vi skaper ikke trygge rom å diskutere i når mange til stadighet opplever personangrep og hets. Skal demokratiet være mest mulig levende så må vi faktisk skape disse trygge rommene. For toppolitikere og mannen i gata.

Jesus kalte oss til å være lys og salt. Det kan vi være på skole og jobb, blant familie og venner, men også i samfunnsdebatten. Vi kan belyse mørke hjørner i samfunnet, og vi kan peke på det vi ønsker å ta vare på. Det er bra at vi kritiserer kritikkverdige samfunnsforhold. Jeg tror det er noe som ligger nært Jesu hjerte. At sannheten kommer frem er viktig, men det å komme med syrlige personkarakteristikker er noe helt annet enn å åpenbare sannhet.

Hvilket ekkokammer befinner du deg i?



Facebook er en mengde små personlige ekkokammer. Gjennom bruken av Facebook blir vi som regel bare sikrere og sikrere på det vi mener. Det er et problem. Det er mange organisasjoner og mennesker som prøver å bryte med ekkokamrene, men det vi personlig kan gjøre er å være bevisste på hvilket ekkokammer vi befinner oss i. Det påvirker oss uansett, men hvor mye – det kan vi være med på å bestemme.

Tirsdag skal det stemmes over mistillitsforslaget. Uansett hvilket utfall det får:

Hvordan planlegger du å ordlegge deg før du trykker «publisér»?

 

KOMMENTAR: «Listhaugs frimodighet og standhaftighet er viktige faktorer. Men like viktig er nok det at hun snakker åpent...

Posted by Dagen on  19. mars 2018