SAMARBEID: Vår partileder har
...
SAMARBEID: Vår partileder har pekt på Sp og Ap for å få gjennomslag for våre hjertesaker. Politikken er den samme, samarbeidspartnerne er nye. Det er en uprøvd, men høyst mulig vei å gå for et blokkuavhengig kristendemokratisk sentrumsparti, heter det i dette innlegget. 
 Foto: Tor Erik Schrøder, NTB Scanpix
Veivalg – verdivalg
Del
Et lite parti er samlet til landstyre. Et parti mange mener ikke har noen plass i norsk politikk. Et parti mange ønsker under sperregrensa. Egentlig ingen som bryr seg om møtet i det hele tatt.

Partiet heter KrF. Lederen heter Knut Arild Hareide. Han holder tale. En tale som snur opp ned på norsk politikk. Plutselig har vi har landets tøffeste partileder. Alle bryr seg – og han har skapt et historisk rom for veivalg og muligheter for partiet.

Det har blitt fremstilt som om Agder kun har ett syn på saken. Valget er Solberg-regjering, og Knut Arild må gå. Mantraet gjentas: Vi er et ikke-sosialistisk blokkuavhengig sentrumsparti, som samarbeider best med Høyre. Vi har alltid gjort det, og vi får god uttelling. Noe annet er ikke aktuelt.

Jo, noe annet er aktuelt.

Det er aktuelt å stå fast ved vårt standpunkt til valget i 2017: Vi støtter Erna som statsminister i en regjering uten Frp. Erna fikk valget – men hun valgte ikke oss. Vi har støttet og samarbeidet, men vi ga ikke noe løfte om fire års fredningstid. Politikk handler om å få gjennomslag for sine hjertesaker.

Det er aktuelt å stå fast ved våre verdier menneskeverd, nestekjærlighet og forvalteransvar. Det er aktuelt å stå fast ved vår politikk – uansett.

Det er også aktuelt å fremstå som et reelt blokkuavhengig parti. Et kristendemokratisk sentrumsparti. Om ikke vi snart viser oss som det, kan vi heller ikke kalle oss det.

Det er aktuelt å benytte anledningen til å si ifra at vi ikke vil fortsette å være med på den retningen samfunnet vårt går i. De største utfordringene vi har i Norge nå er faktisk økte forskjeller og kaldere fronter. Vi har fått en unik mulighet til å stå opp og si: Hei, dette vil vi ikke være med på lenger. Vi går i feil retning.

Det er aktuelt å vise vår partileder tillit og støtte. Han har vært modig, og gjort et historisk grep. Han har skapt entusiasme for vår politikk og vårt parti. Han er forbilledlig i sin holdning. Han tåler uenighet, og han klamrer seg ikke til noen posisjon. Han gir partiet valget.

Det er aktuelt å søke å komme i regjering. Det er politikkens vesen. Vår partileder har pekt på Sp og Ap for å få gjennomslag for våre hjertesaker. Politikken er den samme, samarbeidspartnerne er nye. Det er en uprøvd, men høyst mulig vei å gå for et blokkuavhengig kristendemokratisk sentrumsparti. Den retningen støtter vi.

Godt valg!

Torrey Skeibrokk

Varaordfører Farsund

Jostein Alvestad

Gruppeleder Farsund

Guttorm Eng

Kommunestyrerepresentant,

Farsund

Ingrun Eikeland

Kommunestyrerepresentant Farsund

Reidun Bakken

Ordfører Audnedal

Øyvind Aadland

Tidligere generalsekretær i strømmestiftelsen

Gunnar Skaar

Marnardal KrF

Rune Edvardsen

Kvinesdal KrF

Karin Lilletun Langeland

Vennesla KrF

Ivar Lindal

Tidligere ordfører i Lindesnes

Espen Lindal

Kommunestyrerepresentant Lindesnes

Svein Lysestøl

Gruppeleder Lindesnes

Celina Hagen

Kristiansand KrF

Irene Solli

Nestleder Agder KrF

Eline Hæåk

Agder KrFU

Jona Lie

Agder KrFU

Konrad Helliesen

Agder KrFU

John Kittelstad

Bystyrerepresentant Mandal

Margrethe Holte

Mandal KrF

paywall
paywall
paywall