– Den siste gang jeg så min stesønn, da lå han i ei kiste. Han var bleik, og han hadde to svarte "prikker" i tinninga. Det var der skuddene gikk inn. Jeg husker at jeg var full av hat til den mannen som hadde gjort dette. Jeg levde med dette hatet hver dag. Tankene mine svirret rundt dette å torturere Breivik. Jeg tror jeg var djevelens likemann på den tiden, skriver Håvard Melsnes, som mistet sin sønn på Utøya. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Bare tanken på å hate gjør meg skremt

Den siste gang jeg så min stesønn, lå han i ei kiste. Han var bleik, og han hadde to svarte "prikker" i tinninga. Det var der skuddene gikk inn.

Dette er et svar til innlegget Hatet mot Arbeiderpartiet i Nettavisen,

-----

Artikkelen fortsetter under annonsen.

"Hat". Jeg liker ikke ordet. Jeg har kjent på konsekvensen av å hate. Jeg har kjent hvordan hatet tærte meg opp innvendig. Og bare tanken på å hate gjør meg skremt.

Jeg blir ofte engasjert i debatter. Og svært ofte havner jeg i uenigheter med andre mennesker. Noen ganger blir jeg litt sint, men dette går heldigvis over.

I det siste har media flommet over med nyheter om politikere. AP, FrP, KrF, SP osv. Vi har lest om politikere som har gått fra sin posisjon, og vi har lest om andre politikere som viser fingeren til den avgåtte og gleder seg. Jeg blir trist. Jeg tenker på den jobben mange mennesker driver med. Jobben mot mobbing. Nyhetsdekningen setter denne type arbeid langt tilbake. "Det er jo politisk å mobbe". Hjelp!

Jeg blir lei meg når jeg leser i kommentarfelt. Når jeg ser voksne mennesker henge ut andre medmennesker. De "hater". Noen går også så langt at de sender drapstrusler til politikere! Hvilken forskjell skal slike trusler utgjøre? De gjør jo bare ondt.

Jeg har ofte kommet med kritiske kommentarer til andre. Men å gå så langt å si at jeg hater, det gjør jeg ikke. Det går ikke an å hate fordi man er uenig. Jeg er ofte uenig med kona mi, men jeg hater henne ikke. Om hun sier noe jeg er fullstendig uenig i, da truer jeg henne ikke på livet. Psykopater gjør det.

Den siste gang jeg så min stesønn, lå han i ei kiste. Ville helst ikke se ham, men jeg gjorde det for å støtte min kjære. Han lå som om han sov. Han var bleik, og han hadde to svarte "prikker" i tinninga. Det var der skuddene gikk inn. Jeg husker at jeg var full av hat til den mannen som hadde gjort dette. Jeg levde med dette hatet hver dag. Og hatet endret seg etterhvert til bitterhet. Jeg var fullstendig ødelagt som menneske. Tankene mine svirret rundt dette å torturere Breivik. Jeg visste overhode ikke at jeg bar på så mange onde tanker som jeg hadde. Jeg tror jeg var djevelens likemann på den tiden.

I dag er jeg fullstendig fri fra alt som heter hat og bitterhet. Jeg har det godt. Og jeg må si at jeg virkelig føler medynk med dem som sier at de hater. Jeg vet hvordan de har det. Jeg ønsker ingenting annet enn at de skal bli fri dette hatet. Å være uenig er lov, men la det bli med det. Det er bedre å vende seg bort i tide, før uenigheten blir til hat og hatet blir til bitterhet.

Som min kjære Bibel sier:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

"Blir dere sinte, så synd ikke, og la ikke solen gå ned over deres vrede" Ef.4:26.

Gjør opp med den du er uenig med. La oss leve sammen i fordraglighet.

Ønsker dere alle en velsignet påske!

-----

Publisert av Kristenliv 27. mars 2018

Hvorfor dette hatet? Jeg skal ikke være en hobbypsykolog som gir enkle svar på komplekse situasjoner. Men jeg er redd... Posted by Dagen on 22. mars 2018

Knut Arild Hareide er det siste døgnet blitt kalt både judas og quisling i kommentarfeltene i sosiale medier. Noen av... Posted by Dagen on 21. mars 2018

Både pressen og ulike partier har omtalt at flere politikere har mottatt drapstrusler i løpet av den siste uken.... Posted by Dagen on 21. mars 2018

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bli med i debatten!

For å kunne kommentere artikler på DagensDebatt.no - og for å kunne starte nye debatter, må du må være registrert - og innlogget - på Facebook

I tillegg må du registere deg som bruker av DagensDebatt.no. Trykk på «registrer deg» øverst til høyre på denne siden.

Her finner du de enkle debattreglene våre.

-----

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: redaksjonen@dagen.no

Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

-----

Ukentlig nyhetsbrev: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

* Følg gjerne Dagen på Facebook

Les også
«Herre, gjør meg til redskap for din fred!
Les også
Stygge angrep mot Knut Arild Hareide i sosiale medier
Les også
Støre har fått politibeskyttelse etter drapstrusler
Les også
Listhaug har hatt politibeskyttelse i to år
Les også
PST etterforsker ingen drapstrusler mot politikere etter Listhaug-bråket